Ligfiets.net feliciteert de jarige fietsersbond

Gepubliceerd op

De fietsersbond bestaat vandaag 35 jaar. We willen graag deze organisatie van harte feliciteren met dit jubileum.

De fietsersbond doet al 35 jaar lang zeer goed werk in Nederland en daarbuiten. Deze week hebben ze zelf een persbericht uit doen gaan waarin ze hun jubileum aankondigden. Op de site van fietsersbond staat een bericht waar je ook je felicitaties op kwijt kan:

35.000ste lid voor 35-jarige Fietsersbond

Fietsersbond trots op stijgend fietsgebruik onder alle lagen van de bevolking

Op 18 oktober bestaat de Fietsersbond 35 jaar. In 1975 werd de organisatie opgericht onder de naam ENWB, door een groepje burgers dat zich zorgen maakte over de milieueffecten van het toenemend autogebruik en de lage status van en de geringe aandacht voor de fiets. De Fietsersbond is er nu vooral trots op dat de fiets de afgelopen periode voor steeds meer mensen een belangrijk en plezierig vervoermiddel is geworden. Oud, jong, arm, rijk, rechts, links, trendy, behoudend, koninklijk en ministerieel; met zijn allen fietsen we inmiddels 15 miljard kilometer per jaar over 26.000 kilometer fietspad. De Fietsersbond is verder blij met het 35.000-ste lid dat zich deze maand inschreef. Een mijlpaal voor de Fietsersbond in een tijd waar andere organisaties te maken hebben met afname van ledenaantallen.

Van anti-auto naar pro-fiets

Omdat de zorg over de schadelijke effecten van de automobiliteit in de loop der jaren van links tot rechts werd gedeeld, noemde de bond zich in 2000 Fietsersbond en zet ze zich primair in voor de belangen van de miljoenen fietsers in Nederland. Verspreid over Nederland zijn 150 lokale afdelingen actief en 1500 vrijwilligers leveren een bijdrage aan de dagelijkse successen van de Fietsersbond. Er worden innovatieve projecten uitgevoerd zoals de Fietsbalans en de digitale fietsrouteplanner, waarbij de 45 medewerkers op het landelijk bureau in Utrecht een belangrijke rol spelen. Een greep uit de successen, waardoor het voor de fietser in de afgelopen 35 jaar comfortabeler en veiliger is geworden: instelling 30-kilometergebieden, brommers naar de rijbaan, fietsers van recht voorrang, de belastingmaatregel fiets van de zaak en reiskostingvergoeding voor fietsers, verplichting dodehoekspiegel op vrachtwagens, miljoenen voor verbetering stationfietsenstallingen, de oprichting van de OV-fiets etc.

De Fietsersbond viert het jubileum met medewerkers en actieve vrijwilligers uit het hele land in museum De Atlas van Stolk, waar op het ogenblik een tentoonstelling over de geschiedenis van de fiets te zien is.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.