Nieuwe velomobiel.nl modellen

Gepubliceerd op

Op de lijst van bestellingen staat de Sportquest en op diverse sites zagen we het nieuws over de "kleine quest". Reden genoeg om even te kijken hoe de ontwikkelingen bij velomobielbouwer Velomobiel.nl lopen.

De Quest in sport- uitvoering wordt een Quest volledig van carbon. Door het gebruik van dat materiaal kan een heel lichte carrosserie worden gemaakt. Samen met wat lichtere aandrijfcomponenten kan hij daardoor onder de 30 kilo rijklaar geleverd gaan worden. Dit zal gaan zonder verdere concessies aan “luxe” en gebruiksgemak. De carrosserieën gaan in Slowakije geproduceerd worden. De eerste twee test-exemplaren zijn af en worden woensdag 13 oktober bij de fabrikant afgeleverd. Als de fiets klaar is voor productie zal velomobiel.nl verdere informatie verschaffen op hun site.

De kleine Quest is een ander project. Kleine mensen kunnen wel in de huidige Quest rijden, maar zitten wat hoger om voldoende zicht te hebben. Daardoor hebben zij minder stabiliteit in de bochten dan grotere mensen. Dat is dus niet optimaal, de vorm van de kleine Quest wordt daarom 5 cm lager. Verder kan de fiets ook korter worden. De breedte blijft hetzelfde, kleinere mensen hebben niet altijd een smaller postuur en een smallere fiets zou ook de stabiliteit in bochten en/of wendbaarheid dan weer aantasten.

De bouwers schrijven: "Een nieuw model fiets in productie brengen is een heel traject, we willen dat deze keer de mensen die dat leuk vinden eens laten volgen, daarvoor is een blog aangemaakt: http://velomobiel.wordpress.com/"

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.