10 Speed gripshift verstellers voor SRAM en Shimano

Gepubliceerd op

Een lezer attendeerde ons na een uitgebreide zoektocht op internet van zijn bevindingen. Er blijken namelijk gripshifters te bestaan waarmee je 10 speed groep van SRAM/Shimano kunt schakelen. Kan interessant zijn voor ligfietsers.

Het stuk met de zoektocht en de conclusies staat hieronder:

Misschien geen nieuws voor MTB'ers, maar ik had geen idee dat er gripshifters voor 10-speed zijn. Ik heb het altijd al vreemd gevonden dat SRAM wel 10-speed cassettes maakt maar nog geen shifters ervoor.
Ook op de MTB fora verlangen velen naar 10-speed shifters van SRAM zelf. Of ze er komen is niet duidelijk, maar er is in ieder geval een alternatief.

Bij enig zoeken naar lichte en relatief goedkope 10-speed cassettes kwam ik de site van Recon tegen (een Taiwanese fabrikant van fiets onderdelen) en zag tot mijn verbazing deze shifters met het cijfertje 10.


Er is een versie voor Shimano derailleurs en een versie voor SRAM X-derailleurs.
Hier zijn nog wat betere foto's.

Achteraf leerde een rondje langs MTB fora dat er ook wel 9-speed XX SRAM shifters worden omgebouwd naar 10-speed. Dat is echter wel ongeveer 2 keer zo duur als de Recon shifters.

Reacties

wim3600 op vr 24 sep 2010 om 11:42

Ik ben in het bezit van een Optima Orca en rijd al een tijdje met een 10 speed cassette (Shimano Ultegra 11-28).
Deze is gecombineerd met een bar-endshifter van Shimano Dura-Ace (uitstekend degelijk €66 voor voor en achter). Deze cassettes passen op een freewheel van een 9 speed. Het is dus zeer makkelijk om te bouwen, Bij vervangen van de ketting en tandwielen kan je dus overwegen om er een shifter bij te kopen.

teuntjeremi op za 25 sep 2010 om 11:14

Ik heb deze s-tec en ze doen het, maar het is niet de kwaliteit van sram X.9 of x.0 . Monique

quesjer op vr 16 dec 2011 om 18:36

De kwaliteit van deze Recron-shifters schijnt nogal fragiel te zijn, en schakelen niet nauwkeurig. Kortom: Te Licht Bevonden volgens dit verslag op Bikerumor:

http://www.bikerumor.com/2011/04/21/10-speed-twist-shifter-for-sram-and-shimano-dynasys/

twilwel op ma 19 dec 2011 om 01:28

Ik heb de Recon 10-speed shifters geprobeerd, maar ze zijn inderdaad niet super. Het is sowieso erg goed oppassen qua compabiliteit tussen shifters en derailleurs.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.