Fietssnelwegen dwars door Londen

Gepubliceerd op

Leuk om te zien, Londen is door de "congestion charge" al behoorlijk goed op weg geraakt. Vele mensen stapten door de heffing op autogebruik op de fiets. De stad stopt niet en heeft een nieuw plan opgepakt om het fietsen ook aantrekkelijker te maken door goede verbindingen en routes speciaal voor fietsers.

De verbindingen worden prachtig gepresenteerd, deze blog geeft een bericht. Goede fietsvoorzieningen geven het gebruik mogelijk nog een extra effect. Uiteraard wordt gehoopt dat het fietsgebruik op peil blijft of toeneemt. Er zijn al meerdere onderzoeken naar gedaan op de invloed van voorzieningen. In het geval van het fietsen in een grote stad lijkt ons dat met name de toename van veiligheid voorop staat en dat het grotere comfort van gebruik daarbij zeker welkom is.

Reacties

ArnoldStokkelHoorn op do 26 aug 2010 om 20:31

Tja, in Londen kan het dus wel. In Amsterdam praten ze al jaren over een autoluwe stad en hebben ze al jaren een grote mond over een 'schonere stad'. Maar ja, ze kunnen het geld van de parkeermeters natuurlijk niet missen....... laat staan dat ze daar een fietssnelweg aanleggen.

pjotr320 op do 26 aug 2010 om 21:05

London's super bicycle highways? De realiteit is helaas iets minder mooi. Het kan bij lange na niet tippen aan de fiets infrastructuur in Nederland.
David Hembrow schreef er over.
http://hembrow.blogspot.com/2010/07/more-on-londons-superhighways.html

bart op do 26 aug 2010 om 23:01

Ik vind in ieder geval die blauwe banen wel duidelijker dan de rode die je hier (soms) ziet. Zal wel met mijn kleurenblindheid te maken hebben.

Verder lijken het gewone fietspaden, naar onze normen. Voor Londenaars zal het wel spectaculair zijn.
Goed idee, uitvoering schort hier en daar nog zoals in het filmpje te zien is.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.