Site Optima Bikes vernieuwd

Gepubliceerd op

De site van Optima is vernieuwd. Leuk nieuws staat erop zoals de Raindrop bagagekoffer die op vele modellen zou moeten passen.

De site is te vinden op http://www.optimabikes.com/, de koffer ziet er mooi uit en is nu te verkrijgen voor een introductieprijs.

Reacties

bart op za 14 aug 2010 om 11:59

Elke pagina is 1 groot Flash object. Als je geen flash geinstalleerd hebt zie je niets. Hooguit een knop om flash te installeren.
En gezien de inhoud van de site is flash helemaal niet nodig. Tekst en plaatjes.
Scrollwieltje werkt niet met flash, eenvoudig lettertype vergroten/verkleinen werkt niet.
Site is alleen in het Engels met een link naar een Franse site. Waarom niet in het Nederlands? Of wordt de taal bepaald aan de hand van je browser instelling?

Waardeloos dus, imho.

(Sorry voor deze rant, maar anno 2010 nog op zo'n manier een website (laten) bouwen: Geen goed woord voor over)

jack op zo 15 aug 2010 om 08:01

Tja, Bart, ik denk dat je wel gelijk hebt. Google zal ook de inhoud niet indexeren omdat de tekst niet doorzocht kan worden. Niet op iedere computer zal de site getoond kunnen worden, de Ipad heeft geloof ik ook wat moeite met flash.

hasefietser op vr 20 aug 2010 om 18:05

Het lijkt wel een soort krant. Bij mij werkt het wel.
Leuke bagagekar, jammer weer geen triangel; als je een deltatrike hebt is er niet veel op de markt. We gebruiken nu een Karlie hondenkar.
Maar we dwalen af: de site ziet er wat ongewoon uit en inderdaad, waarom in het engels. De Nederlandse markt is waarschijnlijk te klein voor ligfietsen.
Peter

MaartenSneep op za 21 aug 2010 om 13:13

Oh, het werkt wel. Maar het is commercieel niet handig om een site te maken die met Google niet te vinden is of te doorzoeken is. De mobiele brigade zal deze site niet kunnen gebruiken.

Jammer, het had zoveel beter kunnen zijn.

robinpols op za 21 aug 2010 om 14:15

Het is erg lief om te zien dat men bezorgt is om de site van Optima. Ik denk echter dat Optima redelijk goed weet wat ze doet. Wie heeft ook alweer het adres www.ligfiets.nl? Wie wat verder kijkt ziet dat de website 'onderwater' is opgebouwd uit platte html. Dat betekend dat de tekst door Google gemakkelijk bekeken kan worden net als door de meeste mobile applicaties. Of ze er dan ook mooi uitzien is een ander verhaal. Optima heeft het in iedergeval aangedurfd een eigenzinnige uitstraling te presenteren op een reguliere browser. Een beetje jaren 80 misschien maar opvallend tussen alle strakke mondriaan varianten. Om dit te bereiken gebruiken ze ondersteuning Flash dat al lang niet meer alleen een programma is om stand-alone sites te kunnen produceren. Rest mij alleen nog de talen kwestie. Ik vermoed dat Optima groot denkt en Nederland al lang ontgroeid is. Waarschijnlijk zijn ze commercieel zo handig in het buitenland dat ze een Nederlands sprekende klant gemakkelijk kunnen missen. Maar willen we het echt weten voordat we commentaar gaan leveren dan moeten we het misschien eens aan Optima vragen.

jack op do 26 aug 2010 om 18:37

Robin,
die html zit wel erg diep verstopt dan, mijn ipad geeft cliquez ici pour installer le plugin multimedia Flash necessaire pour ce site. Waaruit ik afleid dat de gemiddelde browser wel flash aan zou moeten kunnen om de site te kunnen zien.
Jack

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.