De sfeer van ligfietsen, uitslag fotowedstrijd 2010

Gepubliceerd op

De fotowedstrijd ‘de sfeer van ligfietsen’ die door de ligfietsvereniging NVHPV werd georganiseerd was een succes. Tussen eind maart en 25 mei kwamen 76 foto’s bij de jury binnen van 27 fotografen: snelle, sfeervolle, grappige, mooie, aparte – ligfietsers zijn trots op hun vervoermiddel en dat is te merken aan opnames en compositie.

Tijdens Cycle Vision stelden we van alle fotografen een foto ten toon. Bij elkaar levert dat een bijzonder breed beeld op van hoe het ligfietsen in Nederland en ver daarbuiten, er uitziet. De jury bestond uit Veronique Smets, fotoredacteur van De Volkskrant, Bas de Meijer, alias Roodpetje uit de eigen vereniging en bestuurslid Ida Sabelis.

Winnaar 2010 is Maarten Sneep met ‘Bastiaan Welmers in zijn Quest (vóór de lekke band)’ – de foto werd gemaakt tijdens de eerste wedstrijd van de zomercompetitie op 25 april van dit jaar. Uit het juryrapport: “…heel bevreemdend beeld, bijna onwerkelijk (…) Zo moet het zijn, om alleen met jezelf en je fiets door dit landschap te rijden”.Eervolle vermeldingen waren er voor een serie ligfietsperspectief (“originele invalshoek”) van Marleen Koenders en voor de winterfoto’s (“een ansichtkaart met daarin twee vreemde wezens. Dat contrast!”) van Wim Schermer.


We tonen op ligfiets.net slechts de nummer 1, 2 en 3 van de einduitslag. Een uitgebreidere fotoreportage met meer beschrijvingen en achtergronden zal in het blad Ligfiets& gaan verschijnen. Het blad ligfietsen is voor leden van de Nederlandse ligfietsvereniging NVHPV. We raden lezers van ligfiets.net sterk aan ook lid te worden van de vereniging. De vereniging maakt namelijk ook deze site en allerlei andere initiatieven mogelijk.

Reacties

GertJan op di 29 jun 2010 om 21:00

Ik vind het leuk dat een foto van de nedereindse berg heeft gewonnen. Dit is het parcours waar ik als doorduwer ben geboren. Ik vind het altijd een genot om te rijden. Mooie vergezichten, hazen, roofvogels en een groene specht en geen auto's.

Sommige banden heb ik letterlijk eenzijdig afgesleten vanwege de bochten linksom. Dan omdraaien en je hebt weer vers rubber...

Gr Gert-Jan

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.