Interessante informatie over Greenspeed

Gepubliceerd op Wed, 16 Jun 2010 20:02:32 +0200

Een interview tussen Bryan Ball van Bentrideronline.com en Ian Sims van Greenspeed geeft een aantal interessante uitspraken.
Verder heeft trikebouwer Trident in Amerika een alternatief voor de Schlumpf mountaindrive ontworpen.

Het verhaal is gebaseerd op de podcast nummer 3 van Bentrideronline.

Allereerst, rond, 11.50 wordt gesteld dat 16 inch wielen beter rollen dan de 20 inch wielen. Dat is gebaseerd op metingen van Greenspeed. Verder rond 5.00 een verhaal over de Glyde, de producent geeft aan 1 fiets per twee weken te maken. De productie van 20 fietsen houdt de fabrikant dus nog wel even bezig.

10.37 Geeft Ian aan in het begin ook tweewielers te hebben gemaakt. Het aandeel van de trikes was echter al 10x groter dan de tweewielers. Uiteindelijk heeft Greenspeed daarna besloten om de productie van tweewielers gestopt.

Rond 14.10 wordt ook aan kopers van een trike sterk aangeraden om de driewieler toch vooral ook goed proef te rijden. Men vergelijkt de gegevens op internet zonder echt het gevoel te krijgen die ze op de fiets krijgen. Proefrijden blijft nodig om een goede keuze te maken.

Alternatief Schlumpf mountaindrive door Trident

Het verhaal komt in deze podcast naar voren maar wordt op de site van Travis nog verder uitgelegd, een soort interne overbrenging in de trapas vergroot het bereik van de versnellingen. Er is volgens de maker een kleine hoeveelheid extra energie nodig en 1x per jaar smeren, maar de variatie tussen versnellingen is dan enorm.

Reacties

TravisP op Wed, 16 Jun 2010 23:24:52 +0200

Thanks for listening!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst log in of register.