Fietsroutenetwerk onverminderd populair

Gepubliceerd op

De site fietsberaad geeft een aantal nieuwtjes over fietsroutes. Het gebruik van het bewegwijzerde knooppuntennetwerk en de uitgezette fietsroutes is zeer populair. Ook komt er een meldpunt voor verdwenen of onduidelijke knooppunten.

Het meldpunt voor het fietsroute- en knooppuntennetwerk dat uiteraard allerlei regio's overschrijdt moet aanstaande zomer in de lucht komen.

De nieuwsbrief van Fietsberaad geeft verder aan dat maar liefst een kwart van de Nederlanders de bordjesroutes volgt. Het gebruik en de populariteit is dus enorm!

De routes leveren wisselende ervaringen op, zoals in Oost-Vlaanderen waar de situatie zo te lezen af en toe wel verbetering kan gebruiken.
Ervaringen van Nederlandse ligfietsers zijn te vinden in deze serie berichten op de LML (ligfiets mailinglijst) oftwel de google group ligfiets.

Ook leuk, op Youtube staat een filmpje hoe een paar Nederlandse liggers de planning van hun fietsroute hebben aangepakt.

Reacties

jack op di 04 mei 2010 om 20:53

De redactie kreeg nog een tip binnen die de kwaliteit van de fietspaden laat zien, met name in België
http://fietsbult.wordpress.com/

Is wel het bekijken waard!

Jacoba18 op vr 07 mei 2010 om 09:27

Wel handig voor mensen met een iPhone: de applicatie 'Fietsknoop'. In deze app kun je op een kaartje (heel NL)meerdere knooppunten aantikken, waarna daar een route van wordt gemaakt. Op een apart blad worden dan de knooppunten op een rijtje gezet, met de onderlingen afstanden en de totaalafstand. Het enige wat je hoeft te doen is dus de knooppunten op een papiertje te zetten. Heeft mij al meerdere malen uit de brand geholpen als de gps mij bijv. een onfietsbaar zandpad op wilde sturen. Even de telefoon erbij, het meest nabije knooppunt zoeken, volgende knooppunt(en) zoeken op de gps route, en de 'omleiding' is klaar.

Jan sr

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.