Optima nieuws op Spezi

Gepubliceerd op

Optima presenteerde een nieuwe variant op de Baron. De fiets heeft een andere achterbrug gekregen. Verder een interessante vouwfiets van de Baron die in enkele seconden in en uit kunnen klappen. Het type staat nu op Proto, maar er zal waarschijnlijk nog een andere naam voor volgen. Inmiddels is de fabrikant in onderhandeling met bouwers van frames en als die onderhandelingen zijn gedaan zal ook de prijs en levertijden duidelijk zijn. Het type Proto is dus het prototype stadium al bijna voorbij.

De Proto werd ontwikkeld als afstudeerproject door Arend-Jan van Lent die bij Optima een duidelijk doel had. Hij wilde een fiets die snel en makkelijk in zou klappen. Bovendien, de fiets heeft in ingeklapte vorm een compact geheel en kan makkelijk worden vervoerd, hij rolt namelijk gewoon op een van de wielen! Ongelooflijk praktisch voor iedereen die af en toe met beperkte ruimte te maken heeft of die met de trein wil reizen.

Het inklappen duurt ongeveer 10 seconden. We hebben van het inklappen en uitvouwen een filmpje, niet gemonteerd en real time op youtube staan.

De ontwikkeling van een vouwbare, snelle race ligfiets is in eerst instantie door de fabrikant bedoeld om te voorzien in een bepaalde behoefte van mensen die klein behuisd zijn of gewoon weinig ruimte hebben om fietsen te stallen. Een ligfiets is gemiddeld genomen wel wat langer dan een rechtop fiets natuurlijk.

En dan is er nog de Baron Elite. Het type Baron is nog steeds een van de bestverkopende fietsen bij Optima.
De achtervork heeft nu een optie om in carbon te worden uitgevoerd.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.