Velovis helmvizieren

Gepubliceerd op

Op de Spezi zagen we deze bijzondere nieuwe vizieren. De ontwikkeling lijkt erg leuk en zeer geschikt voor ligfietsers. De vizieren kunnen in de zomer en de winter worden gebruikt om de ventilatiefunctie van de helm te beïnvloeden. Door het vizier op een bepaalde manier te bevestigen wordt het koeler of juist warmer.

De website van fabrikant velovis laat ook veel foto's zien. Het vizier is volgens de fabrikant ideaal voor brildragers. De bril geeft soms wat turbulentie achter de glazen op hogere snelheden. Dit vizier moet daar een oplossing voor zijn. Verder geeft het vizier door bepaalde standen op de helm een invloed op de hoeveelheid lucht die door de helm wordt geleidt.


Het idee is dat met twee stukken klitteband alle manieren van bevestigen mogelijk worden gemaakt. Voorop de helm is de normale stand. Naar behoefte kan, als het erg warm of juist koud is, het vizier bovenop de helm worden geplakt. Als de stand naar voren is hapt het vizier lucht en dus wordt het koeler. Als de stand naar achteren is wordt juist een deel van de ventilatie openingen afgesloten waardoor het uiteindelijk warmer blijft.

Reacties

twilwel op di 27 apr 2010 om 08:53

Jammer dat je 'm niet even kunt opklappen. "De helm in z'n geheel wat achterover duwen bij het stoplicht om beslaan te voorkomen" is het advies: niet handig. Die zwarte rand in het zicht zou mij erg storen, kan die er niet gewoon af?

walter op di 27 apr 2010 om 09:37

Wat is het voor materiaal? Wat weegt de hele constructie?

ligfries op di 27 apr 2010 om 10:58

Interessant buiten het boekje denken bij dit product. Ben benieuwd wat het voor effect heeft op de windraas rond je oren. En voor wedstrijdrijders wat het aerovoordeel zou zijn.
Testen in Ligfiets& zou ik zeggen!

Tiderace op wo 28 apr 2010 om 16:36

I live in USA. How to order a visor. Cannot speak German.

tiderace

ArnoldStokkelHoorn op do 29 apr 2010 om 21:17

Lijkt mij een prettig artikel. Wedden dat iemand het systeem gaat verbeteren, Harry ?

velovis op vr 30 apr 2010 om 00:47

das visier ist perfekt. dat kann man nicht verbessern :o))

und opklappen is nich gut. wenn man schnell fährt, oder auf schlechte strasse, oder im gelände, dann klappt das visier runter.

unsere idee ist da viel besser. dat hält !!!

velovis op vr 30 apr 2010 om 00:51

dat visier weegt 60g

sorry, verstehe nicht was hier geschrieben wird ... kann kein hollandisch.

Im speak only german, spanish and portugues

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.