Persbericht Oliebollentocht

Gepubliceerd op

Vandaag is een persbericht naar de media uitgegaan over de oliebollentocht. In het uitgebreide bericht de tekst hiervan.

Persbericht


Oliebollentocht voor velomobielen
Op 28 december 2009 vindt in en rond Utrecht de jaarlijkse Oliebollentocht plaats. Hieraan doen zo'n honderd gestroomlijnde driewielige ligfietsen mee. In deze velomobielen is de bestuurder beschermd tegen weer en wind, daarom wordt de toertocht juist gehouden op een tijdstip in het jaar dat veel mensen de fiets laten staan. Het kleurrijke gezelschap wordt door de Utrechtse Verkeerswethouder Ingrid de Bondt officieel welkom geheten in de Domstad, waar aan de voet van de Domtoren een statiefoto wordt gemaakt.

De tocht met de velomobielen start in Utrecht-Noord en gaat dan via het Domplein en Leidsche Rijn naar Breukelen om terug te keren via de snelfietsroute van Breukelen naar Maarssen. Er worden ongeveer honderd rijders uit het hele land verwacht.

De Oliebollentocht is tien jaar geleden ontstaan als een afspraak van vier velomobielbezitters in de Flevopolder om bij ieder thuis oliebollen te gaan eten. Daarna deden er zoveel mee dat het een jaarlijkse toertocht vanuit een centraal punt is geworden. Het startpunt wisselt nu jaarlijks.

Het gaat de deelnemers niet alleen om gezelligheid. Het evenement laat ook zien dat het mogelijk is in ongunstige omstandigheden grote afstanden af te leggen. De meeste deelnemers rijden op dezelfde dag weer terug naar huis, zodat zij er bij thuiskomst vaak al ruim 200 kilometer op hebben zitten. Daarmee laten zij zien dat de fiets een serieuze concurrent kan zijn voor de auto.

Over lange afstanden is er een gebrek aan goede, ononderbroken fietsvoorzieningen. Auto-, spoor- en vaarwegen vormen nog al eens barrières die tot omwegen en oponthoud leiden. Daarom is de ligfiets­vereniging begonnen met een campagne om het intercityfietsen onder de aandacht te brengen. De organisatie van de Oliebollentocht 2009 gebeurt onder de vlag van de Nederlandse vereniging voor ligfietsers, NVHPV.

Noot voor de media:
Het complete programma en de route -inclusief aantrekkelijke plaatsen voor filmen en fotograferen- is te vinden op Ligfiets.net
http://www.ligfiets.net/agenda/evenement.php3?id1=2274
Op de site is ook een overzicht te vinden van alle verslagen, video’s en foto’s van de Oliebollentocht 2008. Uit de albums kan geput worden onder naamsvermelding van fotograaf B. de Meijer. fotos.ligfiets.net

Suggestie voor gebruik van een foto bij dit persbericht:
Oliebollentocht 2008 1
,
Oliebollentocht 2008 2,
Oliebollentocht 2008 3
,
Oliebollentocht 2008 4

Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.