Ligfietsen voor een goed doel

Gepubliceerd op

Zelfbouwer Greg maakt bekend dat zijn 3000 mijl lange reis per mensaangedreven boot zo'n 300 kinderfietsen moet opleveren. Verder een initiatief van Fietsen met Astma waarbij tijdens toertochten geld bij elkaar wordt verzameld.De Mont Ventoux is beklommen! De ligfietsers die eraan meededen hebben de top bereikt. Het doel van de tocht was om geld in te zamelen voor het KWF.

Zelfbouwer Greg, pedaltheocean

Greg maakt in zijn blog bekend wat zijn doelen zijn. Kinderen hebben overgewicht en fietsen moet gepromoot worden. Hij stelt zich tot doel om veel fietsjes weg te kunnen geven.

Mont Ventoux


We hebben de tocht al aangekondigd in een vrijdag bericht en ook nog in een artikel over bergetappes en over de introductie van de Gaucho 28 inch. Dus we geven ook graag een beeld van het verloop. Er is een fotoverslag met teksten gemaakt door Henk van der Woerdt, op het einde staat een foto dat de top is bereikt, maar vanaf de foto in het begin kun je het verloop van de klim en het verslag daarbij volgen.

Fietsen met astma

In de agenda op 27 september staat een bijzondere toertocht. De tocht wordt in 3 of 4 etappes gereden zodat de rijder tijd krijgt op adem te komen. Dit geeft tevens de mogelijkheid voor nieuwe mensen om mee te gaan rijden of af te stappen. Een wat uitgebreidere mail geeft verduidelijking over het initiatief.
De initiatief nemer schrijft:"
Op 27 september is het zo ver. Ik, Gerard Goossens, ga mijn "persoonlijk record" verbreken.Dit keer geen wereld record of snelheids record dat aan diggelen gereden wordt. Voor veel sportieve fietsers zal het geen spectaculair record worden.

Voor mij is het echter een nieuwe mijlpaal. Na veel gezondheidsproblemen was mijn conditie vorig jaar zo slecht dat ik op mijn ligfiets nog maar 1 km kon fietsen.

Door het stellen van vele kleinere goals gedurende het afgelopen jaar is mijn conditie een stuk beter geworden. De astma klachten zijn nu redelijk onder controle. En dit geeft een enorm zelfvertouwen.

En nu gaat het gebeuren. Dit jaar op 27 september, 1 jaar na de 1 km periode, ga ik een rit maken van in totaal 100 km.

Ik plan mijn rit door de Betuwe rondom Tiel. Het is de bedoeling dat deze rit in een aantal etappes wordt gereden. Ik zou het leuk vinden als er meer (lig)fietsers met mij mee willen fietsen. Het is mogelijk om één of meer etappes mee te rijden.


Door M5-ligfietsen is een Carbon High Racer ter beschikking gesteld tot na de 100 km rit.


Bij M5 in Middelburg is de fiets helemaal afgesteld. We hebben 3 uur in de auto gezeten maar daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Het is erg belangrijk dat de fiets goed afgesteld is.Even droogtrappen om te kijken of alles goed is afgesteld.
Klaar voor het proefrijden. Toch wel anders dan mijn eigen ligfiets. De benen een stuk hoger. De lighoek is veel vlakker.


En daar ga ik voor de eerste meters. Wat direct opvalt is het lichte trappen en het grote voorwiel dat veel van de oneffenheden van het wegdek weg werkt. Het sturen is even wennen. Maar na 50 meter ook geen probleem meer.


Hierbij wil ik M5-ligfietsen, en speciaal Bjorn Frank, bedanken voor hun steun aan het rijden van mijn 100 km tocht.

Gerard"

Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.