6 uurrecords

Gepubliceerd op

Het wereldrecord voor de 6 uur voor zowel dames als heren is in Nederlandse handen gekomen. De rijders Hans Wessels en Ellen van Vugt hebben in Amerika de voorgaande records scherper gesteld.

het persbericht van het Elan team waartoe beide rijders horen:

Nieuwe wereldrecords ligfietsen

Het Elan-ligfietsteam was afgelopen weekend uiterst succesvol in de Verenigde Staten. Op de acht kilometer lange ovaal verbeterden Ellen van Vugt uit Nijmegen en Hans Wessels uit Almelo het zes uur-record.

De testbaan van Ford in de buurt van Detroit vormde het decor voor het "Michigan Human Powered Speed Challenge Event". Het Elan-team is dit jaar druk geweest met het bouwen van twee nieuwe 'speedbikes', gestroomlijnde ligfietsen. De Speed Challenge in de VS was de eerste wedstrijd waar de nieuwe fietsen uitgetest zijn. En met succes!

Hans Wessels verbeterde het sinds 2000 staande zes uurrecord voor heren naar 374.38 km. Dit is 17 km meer dan het oude record van Axel Fehlau uit Duitsland.
Door de week is Hans vaak met zijn ligfiets te zien rond Almelo en Vroomshoop. Voor zijn woon-werk-verkeer maakt Hans natuurlijk gebruik van een ligfiets, al is dat een andere dan deze speciaal op snelheid gebouwde stroomlijnfiets.

Ellen van Vugt zette een nieuw zes uurrecord voor dames van 299.79 km neer.

Een stevige wind en zeer hoge temperaturen zorgden voor zware omstandigheden. Beide rijders maakten na ongeveer vijf uur een pitstop om even buiten de fiets te kunnen afkoelen. Dat ondanks deze stop toch nieuwe records zijn neergezet geeft het potentieel van deze nieuwe fietsen aan.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.