Spezi nieuwtjes

Gepubliceerd op

Eind deze maand op 25 en 26 april is er weer de duitse Spezialradmesse beurs (Spezi). In een persbericht werden alle aandachtspunten voor de beurs samengevat.

14. Internationale Spezialradmesse op 25 en 26 April 2009
Trends en Innovaties op Spezi 09
"Versleten" wielen, technische finesse en Kids Fun. Ook dit jaar de vakbeurs innovatieve trends: elektrische fietsen zijn een hip verschijnsel geworden en de huidige modellen zijn gericht op sportieve klanten en overtuigen door een elegant ontwerp.

Ligfietsnieuws

Wereld première van Down-under: De Australische fabrikant Greenspeed presenteert na 20 jaar serieproductie van driewielers nu ook de eerste velomobiel "Glyde". (Hall 1, Fase)

Ligfiets voor dames? Hasebike toont met het model Tagun de eerste ligfiets die speciaal ontwikkeld is voor vrouwen. Het ontwerp is bewust vrouwelijk gehouden en de Tagun loopt ook als een echte vrouwen-bike: De zithoogte is ontworpen voor meer controle en veiligheid van 48 tot 68 cm verstelbaar, ergonomisch naar de toetreding tot de voorzijde en een speciale achtervering geeft veel comfort. (Hall 1, Booth 19)

Vouwligfiets met droom afmetingen: Een uiterst compacte ligfiets met een lage bouw en slechts 1,50 m lang, de nieuwe Flite toxy. De afmetingen van deze vouwfiets zijn 78-37-78. Afhankelijk van het doel, kan de fiets worden uitgerust met opties voor alledag, sport en reizen. (Hall 2, stand 10)

Krachtige elektromotor: De zitfiets Spirit is leverbaar in een nieuwe 20-inch versie met elektrische hulpmotor. Producent HP Velotechnik deelt mee dat de trapkrachtsensor die de hulpmotor aanstuurt de motor tot 300 procent meer stuwkracht geeft dan de bestuurder met zijn spieren. (Hall 1, Booth 18)

Tandem in zakformaat: De succesvolle Hase Pino Tandem is nu deelbaar. Het nieuwe aluminium frame kan worden gedeeld en past zelfs in een kleine auto. (Hall 1, Booth 19)

Groot fietsen en kleine vouwmaat: De Scorpion fs Velotechnik van HP is de eerste volledig geveerde, inklapbare touring driewieler voor volwassenen. Voor nog meer veiligheid en comfort, hebben de ontwerpers moderne technologie gebruikt die voortkomt uit het chassis van auto's. De Scorpion fs is op aanvraag ook beschikbaar met een krachtige elektromotor. (Hall 1, Booth 18)

Speciale zakken voor ligfietsen: Comfortabele Ligfietstassen met QL2, Ortlieb beugel shows. Het ontwerp van het product is doordacht, ze zijn smal, bieden veel ruimte en een gemakkelijke toegang dankzij grote caps. (Hall 1, Booth 11)

Lichtgewicht: Velayo van Progress. Dit voertuig is een lichte velomobiel met buisvormige aluminium frame en achterwiel sturing en voorwiel aandrijving. Consistente lichtgewicht constructie scheelt gewicht, de bestuurderszitplaats is perfect instelbaar. (Hal 3, stand 10)

Athletic: Hun product is de Whike, een ligfiets- driewieler met 1,6 m2 zeil. Het combineert twee sporten op snelle wijze, snelheden van 40 tot 50 km in een gunstige wind zijn mogelijk. (buitenstand)

Niet ligfietsnieuws

Spot-On: Busch en Muller heeft een LED-hoofdlamp met speciale verlichting ontwikkeld IQ: IQ Lumotec CYO. Het biedt een verbeterd lichtveld (ongeveer een tot vier meter vooruit). Dit gebied ligt bij normale koplampen verder, hun helderste punt ligt op ongeveer 10 meter, waardoor het eerste stuk tot dusver vrij donker was. (Hall 1, Stand 2)

Minder is meer: een stad auto voor puristen, de nieuwe Uno van Dahon Mμ. Deze robuste vouwfiets is ideaal voor de reis naar het werk, de universiteit of school, en ontworpen voor de vrije tijd. Zeer praktisch, hij weegt 10 kg en past werkelijk overal. De zuster is exclusief premie-vouwen Mμ EX, met een licht frame en toch superstijf in combinatie met hoogwaardige componenten. (Hall 2, stand 22)

Wereldprimeur voor familie tandems: Tangaroo van GoroVeloTech is een conversie kit voor de actieve kinderen. Een kind de leeftijd van drie tot acht jaar zou makkelijker mee kunnen trappen. De Extension Kit is ontworpen voor alle commercieël verkrijgbare fietsen. (Hal 3, stand 15)

Multitasking Bike: De driewieler kan worden gebruikt door zowel bimobil bagage evenals volwassenen en kinderen veilig vervoerd. Bovendien is het dankzij een ingenieus systeem gemakkelijk vouwen. (buitenstand)

Ligfiets met E-motor: Dieter Baumann brengt dit jaar de Alltagsliegerad ATL met een krachtige elektromotor uit. (buitenstand)

Vervoer wonder: De stabiele Transportrad van Yuba Mundo heeft heel veel sterkte en stabiliteit. Op haar grote geïntegreerde bak kan 200 kg gemakkelijk worden vervoerd. Inzet van de fiets kan van alles zijn van winkelen tot meenemen van passagiers.
(buitenstand)


Meer informatie over de beurs is te vinden op www.spezialradmesse.de, details over de 6e Trike races onder www.trikerace.de.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.