Ihpva wordt Whpva

Gepubliceerd op

De internationale overkoepelende ligfietsorganisatie Ihpva gaat in het vervolg Whpva (world human powered vehicle association) gebruiken. De reden is dat de Amerikaanse ligfietsvereniging HPVA heeft zijn naam gewijzigd in IHPVA. Het overkoepelend internationaal orgaan van ligfietsverenigingen wil geen kostbare juridische strijd aangaan in de VS over de rechten van het gebruik van de naam.

Uiteindelijk zijn in de Whpva een heel aantal Hpv verenigingen aangesloten.

Australie
Belgie
Denemarken
Duitsland
Engeland
Finland
Frankrijk
Nederland
Zweden
Zwitserland
Er wordt gewerkt aan een vernieuwde website en aan een nieuw forum. Binnen de WHPVA worden records geregistreerd en de Whpva zorgt ook voor een internationaal overkoepelend overlegorgaan tussen de verenigingen. Hierin worden ook samenwerkingen besproken en de landen zorgen onder andere ook voor de afstemming van het land dat jaarlijks het WK organiseert.

De Whpva is dus geen internationale ligfietsclub maar duidelijk een echt een orgaan waarbinnen steun voor landelijke initiatieven kan worden gevonden.De amerikaanse ihpva heeft een ander doel. Die wil meer internationale leden werven. De discussie hierover is vrij uitgebreid op ligfiets.net aan de orde geweest in een artikel over het kapen van de domeinnaam ihpva.org.

Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.