Ymte wint Wintercompetitie

Gepubliceerd op

De laatste wedstijd van de Wintercompetitie is gehouden op de supersnelle houten baan in Apeldoorn. Er is veel gebeurd bij de wedstrijd: Hans en Ymte werden dagwinnaars, Ymte won de wintercompetitie, opnames van het programma Man bijt Hond en drie nieuwe WRRA-records.

De snelste op de 200 m sprint was Hans Wessels, die na montage van zijn staartpunt op zijn Razz Fazz met 63,71 km/h een nieuw WRRA-record neer zette, tweede plek was voor Ymte Sijbrandij in de Quest (62,2 km/h) en Bob Vroegh werd derde met een ongestroomlijnde RFR (62,1 km/h). Snelste dame was Ellen van Vugt die op een ongestroomlijnde RFR met 54,0 km/h een nieuw WRRA-record reed. Tweede plaats was voor Emmy Bezemer op een M5 lowracer (45,6 km/h) en derde werd Erika van Dijken op een Taifun (38,5) km/h.

Bij het 45 minuten criterium was Ymte in zijn Quest het snelste met een gemiddelde snelheid van 54,8 km/h, tweede plek voor Bastiaan Welmers met een Quest (51,6 km/h) en derde was Stefan van Duivenboden, ook in een Quest (51,3 km/h). Dat de nieuwe baan in Apeldoorn snel is liet ook het peloton van twee gedeeltelijk gestroomlijnde fietsers en zes ongestroomlijnde fietsers zien, de hele groep reed met een =26979&ids[]=26976&ids[]=26978&ids[]=26973&ids[]=26974&ids[]=26972&ids[]=26975&ids[]=26971&x=times&y=speeds&t=&r=26981&id_race=335"]gemiddelde van boven de 50 km/h! Dat is nog niet eerder vertoond! De snelste dame was Ellen met 43,2 km/h, tweede Emmy Bezemer met 41,7 km/h en derde Erika van Dijken met 38,5 km/h.

De Wintercompetitie is met ruime voorsprong gewonnen door Ymte. Bob Vroegh is tweede geworden en Jan Marcel van Dijken werd derde. De strijd om de tweede t/m de vierde plaats was tot het laatste moment spannend. Snelste dame was Ellen van Vugt.

Man Bijt Hond heeft een leuk filmpje gemaakt over de wedstrijden. Thomas van Schaik was nummer tien en mocht op het hoogste podium klimmen, met de champagne spuiten en de mooie blonde kiss miss kussen. Maar de man uit het publiek, dhr. van der Horst, is niet de vader van Emmy, maar van Ellen. Even dacht Bob dat hij het wereldrecord ongestroomlijnd had verbeterd, maar er was even vergeten dat Sean Costin het record in juli 2008 verder had aangescherpt.

Er waren wel nieuwe WRRA-records voor:
Hans Wessels, heren, gedeeltelijk gestroomlijnd, 11,301 s
Henk van Boxtel, heren 50+, gedeeltelijk gestroomlijnd, 13,056 s
Ellen van Vugt, dames, ongestroomlijnd, 13,322 s
Door alle opwinding rond het tv-programma is de aandacht voor de records een beetje ondergesneeuwd, maar ze zijn wel gereden! Ellen, Henk en Hans, van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe record en met de EUR 150 recordpremie, beschikbaar gesteld door Wim Schermer, Garrie Hill en Hans Wessels!

Foto's en raceberichten:
Foto's van Peter Haan
Foto's van Marten
Blog van Cees Roozendaal en foto's
Verslagen in de ligfiets groep
Video van David Wielemaker


Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.