Blue Falkor op Cycle Vision

Gepubliceerd op

Twee jaar geleden presenteerde het Blue Falkor team de plannen voor de bouw van een mensaangedreven vliegtuig. Dit jaar laten ze op Cycle Vision een werkend model zien.

De teamleider schrijft: "Ik werk aan een project genaamd Blue Falkor. Het project heeft als doel een Human Powered Aircraft te maken. Ook wel vliegfiets genoemd. Een vliegfiets is een vliegtuig dat aangedreven wordt puur door de piloot zelf. De piloot kan zo op eigen kracht vliegen. De aandrijving vindt plaats doordat de piloot via trappers een ketting aadrijft en deze drijft op zijn plaats weer een grote propeller aan.
Met deze vliegfiets willen we uiteindelijk een wedstrijd gaan doen. Maar voor het zover is moeten we ons ontwerp verder ontwikkelen en verbeteren, tot dat het vliegtuig en de piloot voldoende prestaties kunnen behalen.

Op het moment zijn we bezig een vliegend model aan het maken op schaal 1:10. Deze heeft een spanweidte van 2.5 meter. Naar verwachting zal deze af zijn voordat Cycle Vision plaats vindt. "

Ontwikkeling


Tijdens het gesprek over de tentoonstelling van het model bleek dat het model een aantal doelen heeft. Allereerst om met het model testen te kunnen doen. Het model zou moeten kunnen vliegen en eigenlijk zou er meer in de praktijk en minder of niet in de windtunnel getest gaan worden.
Een uitleg over de ontwikkeling van het mensaangedreven vliegtuig wordt in het lezingenprogramma tijdens Cycle Vision opgenomen. Maar uiteraard kunnen geinteresseerden ook de stand met het model bezoeken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.