Word nu lid

Gepubliceerd op

En ontvang de eerste 22 jaar ligfietsbladen gratis!

De leden hebben een grote verrassing bij het laatste clubblad. Een cd met een enorme berg ligfietsinformatie. Meer dan 120 clubbladen in 1 doorzoekbare cd. De cd is gratis voor leden. Het goede nieuws is, als je voor 1 maart lid wordt kun jij ook de cd krijgen. Het is heel makkelijk, laat je gegevens achter in het formulier en je ontvangt een mail met het verschuldige bedrag voor het lidmaatschap en natuurlijk de cd. Dat maakt het goede voornemen om toch eens lid te worden wel erg makkelijk!
De cd komt niet in vrije verkoop.

Tip: laat de cd gewoon in je cd speler, als er eens niets nieuws te lezen is op ligfiets.net of een andere bron op internet heb je hem snel bij de hand om eens wat oude bladen door te pluizen. Heerlijk leeswerk.

Achtergrond

Wie haalt het in zijn hoofd om te proberen meer dan 120 verenigingsbladen over een periode van 22 jaar digitaal beschikbaar te krijgen? Die vraag heeft een team van samenstellers van een cd met pdf bestanden vaak bij zichzelf gesteld. En eerlijk is eerlijk, op vele momenten bleek deze welhaast legendarische inspanning wel wat groot. Het voornemen uit 2001 van de pr commissie was echt een behoorlijk project. Vanaf 1984 tot 1997 moest handmatig worden gescand. Blaadje voor blaadje. En daarna was de situatie eigenlijk niet veel beter. Opmaakdocumenten in verouderde programmatuur die moeilijk om te zetten was en waarvan een aantal ontbraken en vervolgens na 2002 tientallen edities verdeeld in meerdere ongeordende pdf bestanden met afloopranden enzovoort…

Historie

Sinds 2001 heeft het project van de digitalisering van de bladen van het clubblad plaatsgevonden. Honderden paginas moeten worden gescand, opgeslagen en met ocr worden bewerkt. Uiteindelijk een project wat verdeeld werd over een heel aantal vrijwilligers en vele honderden uur gekost heeft.

In 2002 was het werk tot 1997 klaar, maar de rest van de bladen die wel digitaal beschikbaar waren lieten zich niet makkelijk omzetten.
Er werden door het bestuur wel uitgangspunten
geformuleerd maar het leek wat hoog gegrepen.
Het project liep vast. De bladen tot 1997 hebben onder hpvnieuws.ligfiets.net wel even op ligfiets.net gestaan, maar de wens om een cd uit te brengen was er nog steeds. In feite was de situatie dat de verzameling bladen niet echt recent materiaal bevatte en daarmee nog niet een echt archief vormde.

In oktober 2005 is het opnieuw opgepakt door een nieuw clubje mensen. Die hebben er veel energie in gestoken om met een kleinere groep alsnog te proberen alle bladen tot zo recent mogelijke datum compleet te krijgen.

Tijdens de jaarvergadering in maart 2007 is in de rondvraag gesproken over een budget voor de cd en is de vraag gesteld wanneer hij nu echt kwam. De samenstellers van de cd keken elkaar aan en wisten dat er nu echt resultaat werd verwacht. Met enige trots en veel dank aan iedereen die eraan meegewerkt heeft presenteren wij dan ook deze verzameling bestanden. Doorzoekbaar met een index en met dank aan de vele vrijwilligers voor hun inspanningen en medewerking. Zonder hen had dit geheel onmogelijk geweest en eigenlijk was iedereen elkaar er steeds “doorheen” aan het slepen.

Dank…

Het team van samenstellers, Michiel en Hans, Martien, Jack en de immer betrouwbare omzetter en medewerker Michel en natuurlijk de mensen die hebben zitten scannen: André, Axel, Dick, Hans, Henri, Jilles, Lambert, Marianne, Mark, Nick, Stephan, Toni

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.