Fietsen.123, fietsroutes, reelight en ander nieuws

Gepubliceerd op

In dit vrijdagbericht een aantal nieuwtjes. Een fietsrouteplanner voor Europa, een nieuwe ontwikkeling bij Reelight, een leuk interview met de makers van fietsen.123 en een interessant zelfbouwproject.

Op de site van Fietsen.123 vonden we de link naar de site fietsrouteplanner.eu die sites worden op lokaal niveau vaak wel ontwikkeld. Een overzicht is niet echt algemeen. De site Fietsen.123 heeft een beschouwing gemaakt van alle fietsrouteplanners en de sites. Voor de ligfiets lijkt snelfietsroute het meest bruikbaar. Een ander initiatief voor een europees fietsroutenetwerk staat op ecf.com. Voor de benelux is digifietser in het leven geroepen.
Een eerder bericht op ligfiets.net over fietsrouteplanners is verschenen in maart 2007, Leuk te lezen is dat de site fietsen.123 nog niet commercieel is geworden. Onlangs is een interview met de ontwikkelaar/beheerder achter de site op internet verschenen dat toch erg leuk is om te lezen. Succesvolle initiatieven zoals ligfiets.net en fietsen.123 lijken een vergelijkbare achtergrond te hebben. Maar om meteen te beweren dat er geen sites zijn met actueel fietsnieuws... dan hebben ze zeker ligfiets.net nooit bekeken!De site fietsen.123 geeft ook een nieuwe ontwikkeling bij Reelight, die kan nu ook permanent branden zonder te knipperen. De Reelight is al lang geleden in ons nieuws geweest (oktober 2006). Ook leuk, de site Radfahren geeft aan dat er fietslampen met remlicht worden uitgetest.
Sram site i motion 9 versnellingen heeft een aparte site gekregen die er schitterend uit ziet. Het moet uitdragen dat het een gemakkelijk systeem is.
We zagen deze week ook een leuk zelfbouwproject. Van rvs gemaakt van onderdelen uit de vuilnisbak. Vele zelfbouwers zouden wel zo'n Kliko willen hebben denken wij...

Op het engelse forum staan mooie zelfbouw ligfietsvlaggetjes.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.