Vrijdag bericht, veiligheid en blogs

Gepubliceerd op

Wat zagen we voor u deze week? Fietsveiligheid en een aantal leuke blogs.

Natuurlijk hebben sommige ligfietsers er "last" van, Rissen (wat ris is wordt hier verklaard). Maar het lijkt nu ook een beetje van het fietstype afhankelijk te zijn. Als een normaliter rustige ligfietsster een "snelle bak" mag lenen kan het ook toeslaan.

Nog een ligfietsster tovert haar mooie fiets om tot Velovemobiel (alleen de naam geeft al voldoende reden tot vele fantasietjes).
Op het duitse Velomobilforum wordt de houten velomobiel van Friend Wood en de informatie hierover in Ligfiets& overgenomen. Stil genieten.
Ook genieten is deze post van Velorution over een kunstproject van fietsen, de blog waarop zij de film vonden is ook zeker de moeite waard. Een beetje vergelijkbaar, maar dan met een driewieler is dit filmpje op youtube van het onbekende merk Velomobiles uit Litouwen.Een paar plaatjes hout, roestige onderdelen kan dat nog iets worden? Blijkbaar wel, want het fietst!In Amerika is een bijzondere promotiecampagne begonnen voor ligfietsen. Misschien is dat voor Nederland (dat naar het oordeel van de redactie beter Fileland zou kunnen heten) ook een idee. Bron: Ihpva mailing lijst. In de mailinglijst werd de kans in ieder geval aangegrepen om een koppeling te maken met de nieuwe ideetjes van Rita Verdonk.
Op de site van EZbiker wordt de vraag gesteld waarom er toch zo'n bijzondere relatie is tussen ligfietsers en wielrenners.
In dit artikel wordt ingegaan op de veiligheid van fietsen.
Niet specifiek over ligfietsers, maar wel in het algemeen over 'hoe veilig is het nu om met de fiets naar het werk te gaan' met goeie bronnen.

bron: wired autopia blog
.

Fietsberaad geeft de faktoren van belang voor het gebruik van de fiets in woon werk verkeer.Op de site van bbc wordt zelfs een discussie over het veiliger worden van verkeer aangehaald. (bron: google group)


Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.