Technische ontwikkelingen

Gepubliceerd op

We kwamen op Velorution een opvouwbare helm tegen. En op Pezcyclingnews een test van coolstop remblokken. Twee onderwerpen komen verder naar voren in het uitgebreide bericht. Op de mailinglijst wordt over rolweerstand geschreven en ook is de zoektocht naar mooie lampjes weer begonnen op diverse plekken.

Rolweerstand testen

Wim Schermer heeft een aantal interessante testen gedaan met de rolweerstand van banden. Daarna ontstond er een lange lijst met berichten op de mailinglijst. Of een band nieuw is of gebruikt schijnt nogal verschil te maken bij de meting. En er staat een meting van de vereniging op de planning er worden in ieder geval mensen voor gezocht. Interessant was ook dat de HPV band van Vredestein lijkt te worden doorontwikkeld. We hebben daar een tijd niets meer van gehoord.

Licht en lampjes

Op het duitse liegeradforum verscheen een bericht over led reflectoren (die verwijst naar deze site met led optieken) en vonden we
meer discussies en informatie over leds.


Maar ook in de zelfbouwhoek zien we vele electronica projecten gestart worden.
3 Watt knipperlicht
Remlicht
Veel electronica
Iets over licht en lampjes is ook te lezen op recumbentblog. Heel veel achtergrondinformatie is ook te vinden op deze site (bron: discussie op liegeradforum)


Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.