Nieuwe velomobiel in ontwikkeling

Gepubliceerd op

Op het Duite velomobil forum was het eerste bericht te vinden over de ontwikkeling van een nieuwe velomobiel, de Celeris. Later gaf Peter van der Geer toelichting op het Gentse liggers forum.

De nieuwe velomobiel wordt ontwikkeld door Jeroen Oomkens en Peter van der Geer. Jeroen heeft in het kader van z'n afstudeer werk een ontwerp gemaakt. Dit ontwerp wordt nu verder uitgewerkt door het bedrijf waar Jeroen nu werkt, Depla dat gespecialiseerd is in spuitgieten en vacuümvormen.

Doel is om een makkelijk te maken en snel leverbare velomobiel te ontwerpen met een vergelijkbare luchtweerstand als een Quest en WAW. Ook wordt er aan de zichtbaarheid en de ergonomie van de fiets gedacht. Zodra het eerste test frame af is wil men op de lopende band van het lab van de VU de beste zithouding voor de fiets gaan bepalen. Er is een vergelijkbare stoel als in de Versataile gepland.

De besturing gaat via handels zoals in de WAW en Versatile. Twee schijfremmen op de voorwielen. Achter de zitting komt een uitschuifbare gestroomlijnde mast voor betere zichtbaarheid.

De carrosserie wordt niet zelfdragend. Er komt dus een frame in de fiets. De bedoeling is om de stroomlijn uit meerdere eenvoudig te produceren delen te maken om de kosten laag te houden. De geplande aandrijving gaat m.b.v. een Schlumpf Highspeed drive en een aangepaste Nexus 7 versnelling naaf zodat er ook een achter uit versnelling op de fiets komt.


Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.