Bijzonderheden beursstands Cycle Vision

Gepubliceerd op

Voor degenen die het gemist hebben. Je kunt nu eenmaal niet alles zien of vragen aan een fabrikant. In het uitgebreide bericht een verslag van het nieuws, de bijzonderheden en ga zo nog maar even door. Kortom, even smullen van mooie fietsen.

Aanvullingen op onderstaande verhalen kunnen naar het adres van de redactie gestuurd worden. Een aantal fabrikanten heeft weinig gecommuniceerd over hetgeen ze laten zien.

Azub


Bracht de Anura niet mee. Het enige werkende model is meegenomen vanaf de Spezi door de ligfiets.net vertaalster Mary Arneson naar Minneapolis in Amerika. Wel stond de Mini te pronken. Samen met Challenge, ligfietsshop en Greenspeed stond Azub op de kop van de beurs. De entree was daarmee erg mooi en vooral zeer professioneel ingericht.

Challenge

Flevobike

Flevobike presenteerde de Greenmachine met onderstuur. Naast het model met bovenstuur zijn dus de verschillende voorkeuren van ligfietsers nu gedekt. De fiets is nog maar pas op de markt, maar er zijn er al 80 afgeleverd. Ze staat binnenkort ook als "fiets van de toekomst" op de belangrijke fietsbeurs Eurobike van Friedrichshafen.
Voor de bezitters van de fiets was er ook nog iets leuks te zien. De eerste wielen waren op de stand te zien. Futuristisch en voor 60 euro voor iedere huidige eigenaar te koop. Levering 2 maanden.

Greenspeed

Geen echt nieuwe fietsen, maar wel een nieuwe dealer. Azub produceert nu de fietsen zoals wij al eerder schreven.

M5 ligfietsen

M5 presenteerde een High racer met allemaal lichtgewicht onderdelen.
Die onderdelen moet je echt zelf in de hand hebben om te begrijpen hoe licht ze zijn. Vervolgens snap je niet hoe het gemaakt kan worden. Een as die zoveel weegt als een balpen. Ongelooflijk.
De High racer zelf is erg populair. Vooral bij mensen die van een sportfiets af stappen en goed op gewichten van fietsen letten. Ook bij fietsers die lekker sportief fietsen, bergen lange tochten enzovoort. Door de hoge, maar uitgekiende zitpositie is de fiets snel, maar heb je ook goed overzicht in het verkeer.
Er zijn grote aantallen van verkocht en dus is het een populair model geworden.

Minq

Voor het eerst in de verkoop, maar nu al populair. Aan het eind van de beurs stond op vrijwel iedere fiets een bordje verkocht.

Nazca

Presenteerde de Gaucho. Een oogstrelende fiets. Als je nog niet op ligfietsen verliefd bent zou je deze moeten zien. Meer mensen dachten hetzelfde en waren zeer enthousiast. Het geldt eigenlijk iets anders dan bij lichtgewicht onderdelen, je moet hem niet wegen, je zou hem eigenlijk zelf moeten zien (in oranje...).

Optima

Optima's grootste openbaring was de Raptor, een carbon Baron met een gewicht van slechts 8 kg, een primeur op Cycle Vision.
Daarnaast waren de populaire nieuwe modellen, de Cheetah en de Cougar, nu voor het eerst te zien in een Silverline uitvoering.
De Silverline modellen hebben een zilver gepoedercoat frame met zwarte afmontage en zijn zeer aantrekkelijk geprijsd.

Radical

Radical is ook al zo'n merk waarbij je je afvraagt hoe ze iets maken. Toevallig hoorde ik een deel van een gesprek over een bagagekar. Ondanks de kennis die men heeft gaat men ver in de ontwikkeling. Fouten worden eruit gehaald. Blijkbaar wordt dus in kleine series en dus niet in Taiwan of zoiets gewerkt. Maar dat blijkt uit het eindproduct. Weinig klanten hebben problemen, die problemen worden snel opgelost en de productie wordt nog beter geperfectioneerd. Overigens zullen niet veel klanten zulke extreme omstandigheden tegenkomen. Maar het is natuurlijk wel prettig te weten dat je kar of andere zaken het wel aan kunnen!!

Rainbow

Had voor het eerst de Runner staan. De fiets is vooral bedoeld voor de verhuur markt. Hij kan relatief goedkoop worden geleverd en mensen fietsen er makkelijk op weg. Die fiets was trouwens op Spezi niet te zien! Bovendien reed er nog een bijzondere Rainbow rond. Een driewieler als studieobject. De fiets zag er al fantastisch uit, dus wij verwachten wel een productie hiervan, hieronder fotos.

RaptoBike

Tja, wat moeten we nog zeggen. Een prachtige recordfiets. Mooie lage racers en vrolijke mensen. De verkoop liep zoals we hoorden naar grote tevredenheid dus binnenkort zullen we zeker een aantal ligfietsers op de Raptobikes zien fietsen.

Schwalbe

Nee, we hebben hier geen 20 inch kojak gescoord...

Sinner

Sinner gaat door in de bijzondere fietsen. Er is bij hun een fiets met electro-ondersteuning die je een actieradius van maar liefst 125 kilometer geeft! Ook hier weer bijna ongelooflijk, maar het wordt met grote stelligheid gezegd dus het zal wel waar zijn. De sinner modellen worden wat makkelijker aan te passen is de bedoeling.

Sirix

Sirix heeft een aantal modellen van Sinner in productie genomen. De plannen bestaan wel voor een nieuw type, maar vooralsnog zijn die niet op Cycle Vision gepresenteerd.

Niet commerciele bijzondere fietsen

Uwe Carstens was er met zijn cardanfiets met kantelknikbesturing.
Er was een gerestaureerde vector die meedeed in races. En een bijzondere velomobiel van hout. In een ander bericht zijn vele fotos en soms ook wel meer informatie hierover te vinden.

Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.