Uitslag Tijdrit Lelystad-Enkhuizen

Gepubliceerd op

Afgelopen zondag is de laatste wedstrijd van de NVHPV-competitie verreden. Over de dijk van Lelystad naar Enkhuizen en weer terug. Een afstand van 54 kilometer. Onder mooie weersomstandigheden hebben maar liefst 43 rijders en rijdsters deelgenomen aan hun gevecht tegen de wind en lekke banden.

De wedstrijd verliep vlekkeloos. We konden al voor twee uur starten. Dat was ook wel nodig want door het verzetten van de klok werd het al weer vroeg donker en koud. Met 43 deelnemers en om de twee minuten starten duurt het toch al gauw anderhalf uur voordat iedereen weg is. Tegen 5 uur kwam de laatste pechvogel binnen (Mark Vervaet). Door tegenslag met zijn staartpunt moest hij de race afbreken en is (sportief) toch weer gestart. Zijn heenweg was zeer snel, maar op de terugweg kreeg hij tot twee keer een lekke band.
Minstens 5 rijders hadden last van een lekke band. Sommigen konden na reparatie weer snel verder, maar anderen hebben nogal wat kilometers moeten lopen voordat hulp op kwam dagen. Dit vertekent de wedstrijd wel enigzins.
Een tactisch spelletje werd gespeeld door Corinne. Ze wachtte met starten tot haar concurrente terug was. Zodoende wist ze welke tijd ze moest rijden om te winnen. Dat lukte haar ook, maar niet zonder een schuivertje met deuk.

Al met al weer een gezellige racedag. Tot ziens op 9 december. Dan vieren Jan en Richard hun verjaardag op de wielerbaan te Sloten. Er zijn wedstrijdjes, themadag verlichting, misschien staat de vermogensmeter opgesteld enz.
GFA.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.