Fietsen scoort achtergrondinformatie

Gepubliceerd op

De site fietsen scoort is enige tijd geleden genoemd. Er is zojuist een persbericht verschenen met verduidelijking gemaakt van de plannen en achtergronden.

Nieuwe campagne laat fietsers scoren voor klimaat, gezondheid, bereikbaarheid én ontwikkelingshulp.

De nieuwe campagne Fietsen Scoort laat zien dat je als fietser goed bezig bent.
De nieuwe campagne biedt een aantal nieuwe opties die de oude niet had. Zoals het omrekenen van fietskilometers naar allerlei winstpunten voor gezondheid, milieu en een duurzame wereld. Nieuw is ook dat de clubcompeties van toerclubs (NTFU) nu op de site bijgehouden kunnen worden.

Meer in het uitgebreide bericht

Op de pas geopende website www.fietsenscoort.nl kunnen fietsers zich aanmelden en hun fietsprestaties registreren. Elke fietskilometer wordt vervolgens omgerekend naar een bijdrage aan het terugdringen van het broeikasgas CO2, de verbetering van eigen conditie of een financiële besparing. Fietsen Scoort wil zo veel mogelijk mensen zo veel mogelijk laten fietsen, voor een beter milieu, een betere gezondheid, de leefbaarheid van ons land en voor (fiets)projecten in ontwikkelingslanden.
Fietsen is niet alleen goed voor het milieu en de leefbaarheid van ons land; wie regelmatig fietst loopt minder kans op hart- en vaatziekten, overgewicht en ouderdomsdiabetes. Meer fietsen betekent ook minder files en een betere bereikbaarheid van bedrijven, winkels en algemene voorzieningen.

Meer fietsen en minder autorijden heeft veel voordelen. Tot zo ver weinig nieuws. Nieuw is wel dat Fietsen Scoort alle winstpunten voor het milieu, de gezondheid en een betere wereld ook berekent en in beeld brengt. Wie zich als deelnemer op de campagnewebsite fietsenscoort.nl aanmeldt, krijgt alle winstpunten op een persoonlijke ‘scorepagina’ voorgeschoteld. Fietskilometers die deelnemers afleggen en op de site registreren, worden door een rekenprogramma omgezet in zaken als vermeden de CO2-uitstoot, het aantal bomen ter compensatie van vergelijkbare autokilometers, de verkleining van de mondiale voetafdruk, de financiële besparing en het wel of niet halen van een norm voor een gezonde portie lichaamsbeweging. Wanneer de werkgever de fietskilometers in het woon-werkverkeer ook nog eens sponsort, wordt het ‘verdiende’ bedrag voor goede doelen, in beeld gebracht.

Fietsen Scoort wil het fietsen zo veel mogelijk stimuleren en aantrekkelijk maken. De campagne bouwt voort op de ervaringen van de actie ‘Fiets naar je werk’ waaraan de afgelopen jaren meer dan 25.000 mensen deelnamen. Fiets naar je werk was oorspronkelijk opgezet om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot door het al maar groeiende autoverkeer. Fietsen Scoort is breder van opzet en schenkt nu ook aandacht aan de gezondheidsaspecten van het fietsen. Ook recreatieve fietskilometers tellen nu mee in het resultaat. Om deelname aan de campagne te stimuleren wordt er jaarlijks een aantal prijzen verloot, zoals fietsen en fietsaccessoires .Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.