Stijlicoon Flevobike bike en racer uit productie

Gepubliceerd op

Een van de eerste en oudste ligfietstypes van Nederland, de Flevobike Bike, Trike en Racer zijn uit productie genomen. In het uitgebreide bericht meer over de achtergrond van de beslissing om deze overbekende ligfiets niet meer te maken.

De Flevobike bike is een zeer bekende ligfiets. Hoewel het concept nog steeds veel mensen erg aanspreekt (- korte ketting, - voorwielaandrijving, - gemakkelijk deelbaar enz) blijkt voor veel nieuwe ligfietsers de drempel om het fietsen te leren te hoog om over te gaan tot aanschaf. De vraag daalde daardoor de afgelopen jaren tot beneden het niveau om de fiets te kunnen blijven produceren.

De huidige producent Ligfietsshop Tempelman stelt ons gerust over zorgen of de oude fietsen nog op de weg gehouden kunnen worden. De huidige Flevo rijders behoeven zich voorlopig geen zorgen te maken dat zij hun fietsen voortijdig aan de kant moeten zetten wegens het ontbreken van vervangende onderdelen. De veerrubbers, brackethuizen en andere Flevo-specifieke onderdelen zijn nog ruim voorradig. Alleen de kunststof Trikebakken zijn niet meer leverbaar.

Het was voor de makers niet eenvoudig te stoppen. Ze zijn namelijk zelf enthousiast gebruiker van het type fiets. Ze schrijven: "Deze eigenzinnige modellen zullen dan ook altijd hun bijzondere plekje in ons hart behouden. Het zou bijzonder leuk zijn als in één of andere vorm (zelfbouw, workshop, hobbybedrijf of nog anders) een vervolg mogelijk zou kunnen zijn. Natuurlijk willen wij hier van harte aan meewerken."

En dat idee is niet tegen dovemansoren gezegd. De mensen van de flevofan club site zijn bezig met initiatieven deze populaire zelfbouwfiets van nieuwe ontwikkelingen te voorzien. We houden u op de hoogte!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.