Velomobielen, wereldrecords, omgekeerde voorvorken

Gepubliceerd op

Bijna niets blijft in nummer 5 van Ligfiets& onbesproken, behalve dan... vakantieverhalen. Klim in de pen en laat ons meegenieten! En vergeet niet mee te doen aan de nieuwe fotocompetitie. Ligfiets& 2004-05 verschijnt halverwege komende week, lees hieronder de samengevatte inhoud.
Ligfiets& wordt 6 maal per jaar verstuurd aan de leden van de NVHPV. Word lid.

  [*] Formule I fietsen

  Henk Zuurbier verbaast zich in zijn column: ... Een minister op de fiets wordt als wereldvreemd beschouwd, marathon lopende bewindslieden halen de voorpagina ...

  The Greenspeed OzHPV Challenge

  Rob Wartenhorst bericht vanuit zijn nieuwe woonoord: Australië. ... Eén keer per jaar is er
  een heel weekeinde met ligfietswedstrijden. Deze worden gehouden in Broadford. Centraal gelegen zodat je er in een dag naar toe kunt rijden vanuit Sydney, Canberra en Adelaide. Voor de ligfietsers uit Tasmanie duurt de reis wat langer ...

  Op terrasjes roepen bierbuiken ons na: "maar dit kan toch niet"

  Guido van Oss interviewt ligfietser van het eerste uur Wim van den Assum.


  [*] BEND wedstrijden in Keulen

  Hans Wessels doet in Keulen een gooi naar het BEND kampioenschap: ... De wedstrijdrijders uit Nederland moeten een keuze maken tussen het NK-tijdrijden op Texel (leuk) en de BeND-wedstrijden in Keulen (ook leuk) ... Het internationale deelnemersveld en het gezamenlijk kamperen op de baan maakt Keulen voor mij net wat leuker. En bovendien sta ik aan kop van het BeND klassement.


  [*] Ligfietsvakantie

  Gelukkig toch een heel klein beetje vakantie in dit nummer, ligfietsvrouw Annet Geijlvoet neemt haar kinderen mee in de kar.

  Hebb&

  Voor de hebzuchtigen onder ons is er deze keer een helm met oorwarmers, een geveerde BOB aanhangwagen en een luxe brilspiegel.


  [*] Werelduurrecords

  Sam Whittingham (m) en Rosmarie Bühler (v) hebben ze op de Opel baan in Duderhofen weer scherper gezet: in een uur resp. 84,2 en 73,4 kilometers, beide in het Varna racemonster. Hoe noemen we dat ook alweer. Fast as hell.


  [*] De ideale velomobiel

  Rembrandt Bakker, Bert Hoge en Frank van der Laan nemen er negen onder de loep. Eén voordeel als je er nog geen hebt: je kunt nog kiezen!


  [*] Rug aan rug middenin

  De redactie wil zo creatief mogelijk omspringen met de full-color middenpagina. Dat betekent dat in het oog springende creaties de strijd om de middenpagina soms winnen van de rij-impressie fiets. Daarom deze keer twee carbon tandems middenin: die van Allert en John, en die van Bram Moens.


  [*] Kort door de bocht

  Met onder andere nieuws van Challenge, die haar gewicht in de strijd gooit.


  [*] Voorwielaandrijving met negatieve balhoofdhoek?

  Uitgebreid aandacht aan dit type fiets waarmee Bauke Muntz twee nummers geleden de show stal. Ontwerptips komen van Zuid-Afrikaan Frank Bokhorst, die er al jaren met plezier op rijdt. Aan de andere kant heeft Toni Voortman heeft zo zijn twijfels over de stabiliteit van de besturing. Tot slot kwam Erik Hartemink op Cyclevision met een prototype. Het rijdt, en goed ook.


  [*] Communicatie deel 2

  Jeroen Peeters:... Ik hoor wel eens de opmerking: ’het is vrijwillig maar niet vrijblijvend’. Persoonlijk vind ik dit makkelijker gezegd dan gedaan.

  De ligfiets onder de aandacht

  Voorzitter Rein Boersma roept op tot een discussie over een interview met Johan Vrielink uit het Deventer Dagblad.
  Het artikel is optimistisch en geeft aan dat we op moeten houden met ons kleinschalig Hollands denken omdat we dan echt de commerciële boot gaan missen. Dit geluid van Johan is toch wel heel contrasterend met dat van veel ligfietsers die erg hechten aan de ambachtelijkheid van de ligfietswereld en de hoge prijs van de ligfiets daarbij voor lief nemen.

  [*] Belgen overheersen op EK Oostenrijk
  Door Marcel van Eijk. ... Met acht podiumplaatsen hebben de
  Belgen hun klasse bewezen tijdens de Europese kampioenschappen in Telfs (Oostenrijk) van 20 t/m 22 augustus ...

  Met als aanhangsel de resultaten van het WK op CycleVision


  [*] The missing link: Alex Moulton
  Uit de serie 'Jacht op het record' door Dries Callebout mag de man van de kleine wieltjes en de spaceframes niet ontbreken!

  De Flevobike Racer van Jelle Alten

  Guido van Oss heeft het met eigen ogen gezien, de voor- en achterdelen van de twee oermodellen van Flevobike kunnen naar hartelust gecombineerd worden. Zo onstaat dan een 20"/26" Racerbike of een 26"/20" Bikeracer!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.