Cycle Vision, ach man, vlieg op !!!

Gepubliceerd op

Cycle Vision heeft dit jaar een wat luchtiger tintje. De vereniging heeft officieel drie werkgebieden: het water, de weg en de lucht. Ligfietsen vormen een erg groot deel van de vereniging, maar de & van het blad Ligfiets& staat hier niet voor niets!

Bekend was al dat de Flyke zou komen, een driewielige ligfiets welke met een paraglider en motorpropellor ook kan vliegen. Maar dan hebben we het niet meer over mensaangedreven natuurlijk...
Meer info hierover is genoemd in een eerder bericht.

Maar in Delft zijn er diverse teams bezig met volledig mensaangedreven projecten.

Een daarvan is de hoverfiets, waarvan de vorderingen op Cycle Vision getoond zullen worden, mogelijk zelfs al een werkend exemplaar! In elk geval werken zij er heel hard aan, en zijn de vorderingen op hun website te vinden. Verplaats je over land of water met spierkracht! Ze zijn te vinden in de lezingencyclus....

De andere is nog maar net opgestart, maar hun ambities liggen letterlijk een stuk hoger. Het is de bedoeling om een vliegtuig te bouwen met hoogwaardige en moderne techniek en materialen, en ze azen op de Kremer-prijs van 50.000 britse ponden. Dit nieuws werd al eerder gemeld in dit bericht. Meer over de kremer prijs is te vinden op deze website.
Doel is om binnen een gestelde tijd een voorgeschreven route en afstand af te leggen, en te eindigen met een goede landing.
Hun naam is team Icarus, en op hun site is al van alles te vinden. Ook zij zullen hun plannen in de lezingencyclus uit de doeken doen.

Uiteraard gaan de hogefietsen ook tot grote hoogte, we zijn benieuwd welke we te zien krijgen. In het eerdere bericht hierover nog wat leuke informatie.

Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.