BeND op Zolder

Gepubliceerd opA.s. zaterdag opent het BeND-seizoen met wedstrijden op het circuit van Zolder. Voor wie het nog niet wist, BeND is een reeks ligfietswedstrijden in België, Nederland en Duitsland waarbij gestreden wordt om de officieuze Europacup. Dit jaar staan er ook nog wedstrijden op het BeND-programma in Peer, Lelystad (Cycle Vision) en Keulen.


Op zaterdag worden er in Zolder twee races verreden, beginnend met een tijdrit over een ronde op het circuit van 4001 m. 's Middags wordt er een kriterium over 15 ronden gereden, waarbij zeker weer een spannende strijd te verwachten is; het deelnemersveld ligt nog niet vast, maar een aantal snelle fietsers hebben zich al ingeschreven.
Het Zoldercircuit leent zich voor hoge snelheden en heeft een gemeen heuveltje om de kuiten te laten verzuren. Het is een mooie baan om naar de wedstrijden te komen kijken, maar deelnemen is natuurlijk nog beter; inschrijven kan nog steeds.
Op zondag vertrekt de rennerskaravaan vanuit Zolder naar de wielerbaan van Peer, bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de minder steile baan van Hulshout. Na het rijden van een plaatsingsronde met vliegende start, worden daar een slakken- en hazenfinale gereden. Door de kuipbochten en de beschutte ligging zullen hier de snelheden hoog oplopen en is een goede techniek essentieel. Voor niet racende fotofanaten is dit de gelegenheid om hun kamera eens goed te testen.Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.