Plat Zwolsch Lang Uit Zwolle Toertocht


Start: Zondag 9 mei 2004
Locatie:
Meer info: Bert Bom 038-4237026 / 06-15521841
Website: http://platzwolsch.fietst.nl

Zondag 9 mei 2004

Vertrek 8.30 uur bij Uitspanning Het Engelse Werk te Zwolle.

Plat Zwolsch Lang Uit Zwolle Toertocht:
Oud land, Nieuw land & Oud land in Nieuw land.

Afstand ca. 140 km, kruissnelheid ca. 25 km/uur

Omdat deze toertocht langer is dan de reguliere PZ tochten en er ook iets sneller gereden wordt is deze tocht tussen de vaste PZ toerdata in gepland. I.v.m. de afstand gaan we om 8.30 uur weg i.p.v. de gebruikelijke 11.00 uur.

Deze toertocht is grotendeels een herhaling van de tocht op 11 mei 2003. Onder het motto "bekijk het eens van de andere kant" rijden we de route deze keer andersom. Vorig jaar waren de meeste deelnemers aangenaam verrast door de variatie in het landschap dat ze niet in de polders verwacht hadden. Bovendien hadden we de hele dag wind mee en mooi weer. Hopelijk is dat een traditie voor de 2e zondag in mei.

De tocht leidt ons door de volgende plaatsen, gebieden en streken:

Zwolle, Het Engelse Werk, Thijssenbrug, Katerveer, Spoolde, Polder Benoorden de Willemsvaart, Vreugderijkerwaard, Veecaten, s' Heerenbroek, Koppelerwaard, Wilsum, Nieuwstad, Scherenwelle, IJsselmuiden, Kampen, Seveningen, Kampereiland. Bij Ramspol de Noord Oost Polder in richting Ens. Rondrit in de vorm van een 8 op Schokland met o.a. Middelbuurt (dit is oud Ens) met museum in en om de kerk en een reconstructie van een schokkerdorp, Zuiderbuurt, de Zuidpunt met restanten van een door de zee verzwolgen kerkje, spatmuur en een vuurplaat. We steken diagonaal het "eiland" over naar Oud Emmeloord met de oude haven, vervolgens naar de Gesteentetuin (pauze). We verlaten Schokland en rijden buitendijks naar Schokkerhaven en via Zwolsehoek naar Urk. Door Urk, het Urkerbos en door de polder naar het Windturbinepark tussen Urk en Rotterdamsehoek. Buitendijks weer naar Urk (pauze), langs de Urkerhaven de polder weer in. Via de Ketelbrug naar Oostelijk Flevoland, langs Kamperhoek naar Ketelhaven, Roggebotplas, Roggebotzand. Over de Roggebotsluis verlaten we Flevoland. Door de Polder Dronthen naar De Roskam/Kamperveen dan naar Zwartendijk, De Zande en Zalk. Met het voet-/fietsveer (Eur. 1,-- p.p. of Eur. 7,50 per 10 pers.) naar 's Heerenbroek (pauze), Veecaten, Vreugderijkerwaard, Spoolde, Katerveer, Het Engelse Werk. Einde toertocht.

Pauzes:

In het bezoekerscentrum bij Gesteentetuin op Schokland zijn sanitaire voorzieningen aanwezig, er is niets te koop. Het voornemen is om hier zelf koffie en thee te zetten. Ik neem hiervoor alles (behalve de cake) mee.

De 2e pauze is bij restaurant "De Kaap" op Urk (op zondag open).

De 3e pauze is bij het theehuis, gerund door verstandelijkgehandicapten, bij het voet-/fietsveer 's Heerenbroek - Zalk met o.a. eigen gebakken appeltaart en koffie 't pontje met slagroom en likeur voor schappelijke prijzen.

De verwachting is dat we ca. 17.00 uur terug zijn in Zwolle. Dit bepalen we echter met z'n allen en is o.a. afhankelijk van:
- Hoe hard we rijden, dit is weer mede afhankelijk van de wind.
- Hoe vaak en hoe lang we pauzeren.
- Of we na plaspauzes direct verder gaan of stilstaand gaan converseren.
- Hoe vaak en hoe lang we pech hebben.
- Onvoorziene zaken.

Routeplanning en voorrijden van de tocht: Bert Bom


Nadere info.: E-mail: platzwolsch@fietst.nl of
Bert Bom tel. 038-4237026 / 06-15521841

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

Er zijn nog geen reacties of verslagen van dit evenement.