Fietsfeest in Tilburg


Start: Zondag 21 september 2003
Locatie:
Meer info: Gerard Arends
Website: http://www.betereenligfiets.nl/html/agenda.html

4e editie van het Fietsfeest Tilburg.

Dit keer is het evenement in het Wilheminapark, een mooie en sfeervolle lokatie! Wellicht heeft u er al over gehoord of misschien bezocht u de eerste, tweede of derde editie.

Voor degenen die het evenement nog niet kennen een korte uitleg: Het evenement is een initiatief van het Tilburgse Fietsforum. Middels het Fietsfeest wil deze organisatie het fietsgebruik promoten. Het publiek kan op het evenement het nodige bezichtigen en uitproberen. Het Fietsfeest is een gratis evenement en de organisatie hoopt net als vorig jaar een flink aantal bezoekers te trekken.

Er staan diverse (lig-)fietshandelaren en fietsorganisaties op onze infomarkt en er zijn diverse bijzondere fietsen rijdend te bewonderen waaronder de rug-aan-rug tandemligfiets van ligfietswinkel BEL, een roei-ligfiets, een prachtige low-racer met staatpunt waarop zeer hoge snelheden geracet kunnen worden, de gestroomlijnde aluminium driewieler; Alleweder en de gestroomlijnde driewieler; Quest.

In het park zet BEL nog een ligfiets met een SON-naafdynamo met de mens als extra krachtbron, en een wedstrijdje.

Bovendien zijn er riksja’s, vouwfietsen en fietskarren. Ook worden er diverse shows gegeven door het Be-One mountainbike trial team en door jongens die hun kunsten vertonen op hun Freestyle BMX-fietsjes.

Avonturiers die verre reizen maakten op de fiets vertonen diashows en geven lezingen. Er komt dit jaar ook een fietsacrobatenteam.

Daarnaast kan het publiek ook zelf het nodige uitproberen op het "proefparcours", bijvoorbeeld: ligfietsen en fietsen die er uit zien als een Harley Davidson "Chopper". Bij de ligfietsen van ligfietswinkel BEL wordt u begeleid door een vakkundig team; zij leren u desgewenst ligfietsen. U kunt de ligfiets dan zelfstandig op het afgezette parcours even uitproberen. BEL heeft ook enkele kinderligfietsen (voor de leeftijd van 4-11 jaar) op een parcours onder begeleiding. Verder kan het publiek een spectaculaire rit maken op de Fietsenmolen, een erg bijzondere creatie van Tilburgse kunstenaar Guus Voermans.

Entree gratis. Start 11h00, einde 17h00.

BEL organiseert op 27 september, 11 oktober, 8 november en 6 december tevens uitprobeer ligfietstoertochten. Kosten € 40,-- p.p. inclusief fiets, begeleiding, pannekoek en consumptie. Zie ook hun website.

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

Er zijn nog geen reacties of verslagen van dit evenement.