Bend Belgie


Start: Zaterdag 13 september 2003
Locatie:
Meer info: Jan van Dyck
Website: http://www.hpv.be

Op de piste in Gent wordt zaterdag 13 september de afsluitende race van de Bend 2003 competitie gehouden

programma: inschrijven vanaf 12.00 u. Snelste ronde vliegende start 13.00 u. Criterium Slakken om 14.30 u, Hazen om 16.00 u. Info over de locatie op http://www.velodroom.be

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

arendsg op wo 17 sep 2003 om 00:00

De BeND wedstrijden in Belgie , Gent waren het einde van een zeer drukke periode. In de directe weekenden ervoor was er de BeND in Keulen, De Wereldkampioenschappen in Friedrichshafen bij de Bodensee en de open Franse kampioenschappen. Dat het fietsfeest in Tilburg helaas niet doorging is dus niet zo rouwig. Dat komt voorjaar 2004 hopenlijk wel weer.


In Belgie zijn er dit jaar helaas twee wedstrijden afgelast moeten worden (Zolder en Saivre). De BeND in Gent kon er nog net tussengepland worden.

De wedstrijddag was prima geslaagd. Mooi weer op een nette Velodroom. Met een opkomst van 33 rijders niet slecht. De drie nationaliteiten waren ook goed vertegenwoordigd. In de minderheid waren de dames. Alleen Ellen van Vugt redde de eer van de dames.

De eerste wedstrijd was de zg sprint met vliegende start. Dat is wel leuk als rijder. Je kunt je in een aantal rondes voorbereiden op de snelste ronde. Of het schreeuwen daarbij helpt weet ik niet maar Sietse de Laeter won met een oerschreeuw wel met afstand deze discipline.

Het uurskriterium van de Hazen werd als eerste verreden. Dit omdat er nog een ploegentijdrit voor landen ingelast was door de wedstrijdorganisator Olivier. De wedstrijd was een onderonsje tussen Ymte en John/Allart. David Verbroekken trachtte daar aan te klampen, maar blies zich zelf op. Na 18 ronden moest hij opgeven met pijn in de benen. Bij het slakkenkriterium deed hij een nieuwe poging. De race werd gewonnen door Ymte.

In de Slakkenrace zijn David Verbroekken en Stefaan Willems opnieuw gestart. Stefaan wilde nog graag racen en David was voldoende hersteld van zijn eerste poging. De race werd dus 'gewonnen' door David en Stefaan, maar de echte winnaar was Hayco Moraal met Ellen van Vugt op de tweede plaats.

Als leuke dagafsluiter was er de niet aangekondigde en geimproviseerde landen ploegentijdrit. Vaak loopt zo'n geimproviseerde wedstrijd niet lekker, maar dit was de knaller van de dag. Fanatiek publiek en fanatieke rijders. Met een team van vier rijders werd een ploegentijdrit gereden over 16 ronden. De tijd van de derde rijder telde. De Belgen mochten beginnen, maar hadden de tactiek eerst nog niet door (slipstreamen!) De Nederlanders hadden al een tactiek uitgestippeld en hadden een voorbeeld aan de Belgen. De Duitsers starten als laatste, omdat twee van hun rijders in de slakkenrace meegedaan hadden en dus nog niet fit. De wedstrijd werd gewonnen door het Nederlandse team. De ploegentijdrit is zeker een aanrader voor volgende wedstrijden.

Volgende wedstrijd is de LEL eind october.

Gerard Arends.