Oliebollentocht 2003


Start: Zaterdag 27 december 2003
Locatie:
Meer info: Paulus den Boer
Website: http://www.ligfiets.net/oliebol/

De traditionele Oliebollentocht voor Velomobielen wordt dit jaar verreden vanuit Zwolle. We zijn te gast in de projektruimte van Centraal Wonen Zwolle aan de Rijnlaan 227-a.

inschrijven kan via http://www.ligfiets.net/oliebol/
Inmiddels zijn er 63 inschrijvingen binnen. (23/12)

Na ontvangst vertrekken we voor een tocht van 57 km. met een stop halverwege.

De route gaat van Zwolle via de boorden van de Vecht door het schilderachtige Hasselt. Daarna een dijk van een asfaltweg met (vooral het middelste deel) lekker glad en breed asfalt voor de KLM-ers en transaviateurs onder ons. Hier kunnen de snelheidsduivels zich uitleven op de komende 5.7 km. Dan op elkaar wachten in Zwartsluis om verder te rijden door de waterrijke Kop van Overijssel richting Belt-Schutsloot. Hier staat koffie/warme chocomelk met gebak te wachten op ons. Dit is precies halverwege.
Na dit opwarmertje rijden we met een omweggetje door naar de pont bij Genemuiden (Eens kijken of we er in een keer op passen, maximaal 30 ton!! ) Om vervolgens via Cellemuiden weer richting te gaan. Net voor Hasselt via de boorden van het Zwartewater richting Zwolle, nog even slalommen met bochtjes waarin de stuurmanskunst van de questrijders wordt uitgetest (ja, het is prima te doen) en nog een laatste landelijk stukje om tenslotte weer aan te leggen bij het startpunt.


Hier is Marrianne al druk bezig om de snert (vegetarisch, maar dat zou je niet zeggen!), en natuurlijk het haardvuur op te porren. Evenals de oliebollen van een lekker laagje poedersuiker te voorzien).

Om de tocht en alles er om heen goed te kunnen voorbereiden is het fijn om te weten hoe groot de groep gaat worden. Heel graag even opgeven via onderstaande link

Voor rijders die van ver komen: overnachting is geen probleem. De logeerbedden zijn allemaal reeds geboekt, maar vloer is er plenty. Matrasje en slaapzak meenemen, en vooraf graag even melden, zodat er voldoende ontbijt ingeslagen kan worden voor allemaal.
Het kruisje op het "mapquest"-kaartje staat een kruising te vroeg ingetekend. Het is ter hoogte van het Drostendiep ter linkerzijde. (ongeveer de "O" van Drostendiep op het Mapquest-kaartje)

Op de site www.velomobiel.nl tref je diverse te downloaden files aan: routebeschrijving naar de Rijnlaan, routebeschrijving Oliebollentocht, GPS-file om de tocht in je GPS te kunnen zetten. Klik op "oliebollentocht" aan de rechterzijde.

tijdschema; (schatting)

Welkom vanaf half elf of zo

vertrek om 12.00

vertrek Belt Schutsloot om 14.45

aankomst te Zwolle om 16.45

maaltijd direct bij aankomst.

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

Er zijn nog geen reacties of verslagen van dit evenement.