Mooi Bennekom naar het "Regel 17k event"

Dertig maart fietsen we met “Mooi Bennekom” naar het “Regel 17k event”.


Start: Zaterdag 30 maart 2024 om 09:00 uur
Locatie: station Veenendaal-de Klomp, Stationsweg 15, 6745XM De Klomp
Meer info: Mooi Bennekom

Dit event verwijst naar regel 17k uit een ludieke lijst van “ethische” regels waaraan ligfietsers zich hebben te houden. De lijst heeft de naam recumbinati en is te vinden op https://recumbinati.nl. Deze lijst is afgeleid van een vergelijkbare lijst voor racefietsers, die velominati heet en te vinden is op https://www.velominati.com/. Regel 17 luidt: 
  • “Een ligfiets is altijd fotogeniek genoeg om op de foto gezet te worden. Het fotograferen doe je door de ligfiets neer te zetten. Klaar. Daarna neem je een of meerdere foto’s. Vervolgens plaats je deze op zo veel mogelijk plekken of je selecteert een foto en plaatst die alsnog op zoveel mogelijk plekken. Die plek kan internet zijn of thuis, werk of op je fiets. ” 
Lid k is een nadere uitwerking/toevoeging: 
  • “Er schijnt een behoefte te zijn om je fiets te positioneren voor Radio Kootwijk en dan een foto te maken”.
Het “Regel 17k event” houdt dus in dat iedereen zijn ligfiets bij “De Kathedraal” van Radio Kootwijk op de foto zet. Het event staat op de evenementenkalender van de NVHPV (de Nederlandse ligfietsvereniging) en wordt voor de vierde keer (op Paas-zaterdag) gehouden (zie ook https://ligfiets.net/events/4649).

Het foto-moment is om 11:00 uur, zodat we om 09:00 uur (een uur eerder dan normaal) moeten vertrekken uit Veenendaal-De Klomp (en dus NIET het eerder vermelde vertrekpunt DVO-sporthal te Bennekom) om op tijd bij radio Kootwijk aanwezig te zijn. Na het fotograferen gaan we naar recuperatielocatie “De Garage” voor een lekkere kop koffie met appelgebak en een gezellige babbel met andere liggers die naar dit bijzondere event gekomen zijn. Daarna volgt de terugreis naar Veenendaal-De Klomp.

Deze route naar Radio Kootwijk is 62 km lang en we fietsen, zoals gewoonlijk, met een gemiddelde snelheid van 17 km/h. Dus de route naar/van het “Regel 17k event” is ook geschikt voor de minder bedreven kilometervreters. Fiets je mee, schrijf je dan hieronder in of stuur een e-mail naar Mooi.Bennekom@gmail.com. Je krijgt dan het GPX-bestand van de route per e-mail toegestuurd. Maar ook zonder aanmelding ben je van harte welkom.

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.

Inschrijven

Om je in te schrijven, moet je eerst inloggen of een account aanmaken.

Reacties en verslagen

Er zijn nog geen reacties of verslagen van dit evenement.