PAASTREFFEN

Paastreffen met hoofdletters dit keer, heel lang heeft het geduurd voor we duidelijkheid hadden over het al dan niet beschikbaar zijn van onze vaste stek. Het licht staat nu op groen en inschrijving start over enkele dagen.
We kunnen dus weer terecht bij De NIeuwe Hof, waar we kennis zullen maken met de nieuwe eigenaren, die naast het beheer van de camping ook Yoga workshops verzorgen.
De bestelitems worden op dit moment aangemaakt, de inschrijving opent binnen enkele dagen.


Start: Vrijdag 7 april 2023 om 04:00 uur
Locatie: Harskamp/Otterlo bij De Nieuwe Hof
Meer info: Katoco

Op de prachtig landelijk gelegen locatie kun je naar keuze binnen of buiten bivakkeren. Veel gasten arriveren al op de Paasvrijdag om maximaal te profiteren van het eindelijk weer kunnen bijkletsen. De rest van de groep arriveert in de loop van zaterdag, we spelen dan wat spellen buiten of verkennen de omgeving in ongeorganiseerd verband. Daarna wordt er samen gekookt en samen gegeten. Op zondag gaan we in drie snelheden een toertocht rijden, en eindigen we het culinaire programma al eierend. Maandag rijden we zoveel mogelijk gezamenlijk terug naar huis en arriveren we hopelijk fris genoeg om het evenement nog even flink te promoten op sociale media.

Oproep

Vorige keer hebben we op zaterdag het buitenspel "Kubb" gespeeld, en dat was heel gezellig. Wie heeft het en neemt het mee? Gezelschapsspellen voor zaterdagavond zijn eveneens heel welkom. Zet het in het commentaar onder dit bericht.

Programma

Vrijdag is vanaf 16:00 de groepsaccomodatie open. Traditiegetrouw gaat er een groep bij de Harskampse Chinees eten. Die groep vertrekt om 18:30, maar wie later komt is ook welkom. Wie goedkoper uit wil zijn kan zich inschrijven voor een door Marieke verzorgde 'soep met brood' maaltijd, of koken met zelf meegebrachte spullen.

Zaterdag zijn er diverse activiteiten die door de deelnemers zelf georganiseerd worden ('wie gaat er mee naar ...'), kijk in het commentaar onder dit bericht of in de ligfiets.net agenda. Zaterdagmiddag gaan we vanaf een uur of drie op het voetbalveldje achter het groepsverblijf het spel Kubb spelen. Vanaf een uur of vijf zal kok Marieke een snijploeg samenstellen om gezamenlijk een pastamaaltijd te bereiden, en bereidt kok Marjolein alvast de tiramisu voor de dag erop voor.
's-Avonds volgt dan het onderdeel 'Spellen spelen met vreemde snuiters', waarbij je een gezelschapsspel speelt met mensen die je nog niet (zo goed) kent. Dit onderdeel is net als alle andere onderdelen geheel vrijblijvend, je kunt je ook net als vele anderen met je (zelfmeegebrachte) biertje in je stamkroeg wanen. 

Zondag zijn er toertochten in drie smaken: een bikkelvariant voor mensen die een hellinkje niet schuwen, een kletsvariant voor gezelligheidsrijders en een gezinsrit voor wie lekker vaak wil stoppen onderweg, zie hieronder. Daarna wordt er weer serieus gekookt, dit keer stuurt kok Marjolein de snij-, meng- en roerploeg aan, en het is de bedoeling dat dit resulteert in een paaseiercurrie en een rijkelijk gevulde paastiramisu.

Maandag leveren we de accomodatie veegschoon op en keert iedereen zo veel mogelijk samenfietsend huiswaarts.

Toertochten op Paaszondag

De routes worden op dit moment uitgezet en getest.

Praktische informatie

Je kiest zelf bij de inschrijving aan welke onderdelen je mee wilt doen, en hoeveel nachten je wilt blijven slapen. 
Voor het slapen heb je je eigen tent en kampeerspullen nodig, als je op het veld kampeert. Het alternatief is slapen op een van de drie slaapzalen, dan breng je een slaapzak en hoeslaken mee. De slaapzalen zijn in een apart gebouw, los van de verblijfsruimte. 
Bestek en borden zijn op locatie aanwezig. Wij zorgen voor thee/koffie, maar voor alle het andere drinken, ontbijt en alcoholhoudend spul zorg je zelf. Er is een Spar supermarkt in Otterlo (2 km), open op vr./zat. tot 20:00. En er is de Plus in Harskamp, open vr./zat. tot 21:00. Als je niet meedoet met de gezamenlijke maaltijden kun je je eigen kostje koken, dat mag ook in de keuken op tijden dat er geen groepsmaaltijd bereid wordt.
Wil je alleen meedoen met de toertocht maar niet overnachten? Dat is prima. Als je een auto parkeert op de boerderij, schrijf je dan in als dag-gast.

Betaling

Deze website heeft geen IDEAL module, daarom moet je na inschrijving het totaalbedrag handmatig overboeken naar de NVHPV. De gegevens daarvoor zie je hieronder als je op aanmelden klikt.


Inschrijven

Om je in te schrijven, moet je eerst inloggen of een account aanmaken.

Reacties en verslagen

sjoerdp op do 23 feb 2023 om 10:23

JOEHOEEEEE!!! Ook met hoofdletters. Super tof dat het weer gelukt is en kijk ernaar uit!

Marnix op do 23 feb 2023 om 11:36

Mooi, goed geregeld 

MarkJRullens op zo 26 feb 2023 om 20:38

Ik ga ook hier vrij voor vragen, was gezellig vorig jaar!

NoStress op vr 17 mrt 2023 om 13:24

Hoe zou ik weg kunnen blijven? Paastreffen zit gewoon in mijn genen besloten inmiddels.

Toch kan ik op persoonlijke redenen het treffen niet 'vol gas' meer mee doen. Ik kan slechts 1 overnachting (met maaltijd!) en 1 (toertocht)dag nog trekken.

Voor ik ga inschrijven wil ik graag weten of 'de gitarist' op een van de avonden weer van zich laat horen. Zo ja, dan wil ik mijn planning daarop inrichten en mij laven aan zijn muzikale kunsten.

Laat het a.u.b. de zaterdagavond zijn.......thanks

Theo jeweetwelQuest... ;-)

Martin van Mourik op di 28 mrt 2023 om 00:14

Ik heb me zojuist ingeschreven voor drie overnachtingen.
Ik neem mijn gitaar weer mee. Vermoedelijk ben ik de gitarist waar Theo aan refereert.
groeten, Martin.

lighans op do 30 mrt 2023 om 13:43

Ik ga ook. Ik vroeg me af of er mensen vrijdag die richting op fietsen. Ik kom vanuit Zaandam. Ik heb nu de keuze om via Almere of via Utrecht die kant op te fietsen. Samen is natuurlijk leuker.