PAASTREFFEN

Paastreffen met hoofdletters dit keer, heel lang heeft het geduurd voor we duidelijkheid hadden over het al dan niet beschikbaar zijn van onze vaste stek. Het licht staat nu op groen en de inschrijving is gestart.
We kunnen dus weer terecht bij De NIeuwe Hof, waar we kennis zullen maken met de nieuwe eigenaren, die naast het beheer van de camping ook Yoga workshops verzorgen.


Start: Vrijdag 7 april 2023 om 04:00 uur
Locatie: Harskamp/Otterlo bij De Nieuwe Hof
Meer info: Katoco

Op de prachtig landelijk gelegen locatie kun je naar keuze binnen of buiten bivakkeren. Veel gasten arriveren al op de Paasvrijdag om maximaal te profiteren van het eindelijk weer kunnen bijkletsen. De rest van de groep arriveert in de loop van zaterdag, we spelen dan wat spellen buiten of verkennen de omgeving in ongeorganiseerd verband. Daarna wordt er samen gekookt en samen gegeten. Op zondag gaan we in drie snelheden een toertocht rijden, en eindigen we het culinaire programma al eierend. Maandag rijden we zoveel mogelijk gezamenlijk terug naar huis en arriveren we hopelijk fris genoeg om het evenement nog even flink te promoten op sociale media.

Oproep

Vorige keer hebben we op zaterdag het buitenspel "Kubb" gespeeld, en dat was heel gezellig. Wie heeft het en neemt het mee? Gezelschapsspellen voor zaterdagavond zijn eveneens heel welkom. Zet het in het commentaar onder dit bericht.

Programma

Vrijdag is vanaf 16:00 de groepsaccomodatie open. Traditiegetrouw gaat er een groep bij de Harskampse Chinees eten. Die groep vertrekt om 18:30, maar wie later komt is ook welkom. Wie goedkoper uit wil zijn kan zich inschrijven voor een door Marieke verzorgde 'soep met brood' maaltijd, of koken met zelf meegebrachte spullen.

Zaterdag zijn er diverse activiteiten die door de deelnemers zelf georganiseerd worden ('wie gaat er mee naar ...'), kijk in het commentaar onder dit bericht of in de ligfiets.net agenda. Zaterdagmiddag gaan we vanaf een uur of drie op het voetbalveldje achter het groepsverblijf het spel Kubb spelen. Vanaf een uur of vijf zal kok Marieke een snijploeg samenstellen om gezamenlijk een pastamaaltijd te bereiden, en bereidt kok Marjolein alvast de tiramisu voor de dag erop voor.
's-Avonds volgt dan het onderdeel 'Spellen spelen met vreemde snuiters', waarbij je een gezelschapsspel speelt met mensen die je nog niet (zo goed) kent. Dit onderdeel is net als alle andere onderdelen geheel vrijblijvend, je kunt je ook net als vele anderen met je (zelfmeegebrachte) biertje in je stamkroeg wanen. 

Zondag zijn er toertochten in drie smaken: een bikkelvariant voor mensen die een hellinkje niet schuwen, een kletsvariant voor gezelligheidsrijders en een gezinsrit voor wie lekker vaak wil stoppen onderweg, zie hieronder. Daarna wordt er weer serieus gekookt, dit keer stuurt kok Marjolein de snij-, meng- en roerploeg aan, en het is de bedoeling dat dit resulteert in een paaseiercurrie en een rijkelijk gevulde paastiramisu.

Maandag leveren we de accomodatie veegschoon op en keert iedereen zo veel mogelijk samenfietsend huiswaarts.

Toertochten op Paaszondag

De routes staan dit jaar in het teken van het voorjaar, en voeren allen langs het arboretum Belmonte in Wageningen waar diverse boomsoorten hun bloesempracht vertonen. Of je daar ook even wilt rondlopen (vrije toegang) moet je ter plekke met de groep overleggen. Een ander baken in de route is pannenkoekenrestaurant Panorama-Hoeve. Grote dank aan Marloes voor het voorrijden van de routes! De gesuggereerde starttijd voor de scheur-, klets- en gezinsroute is respectievelijk 10:00, 10:30 en 11:00. De lunch valt vrij laat in het schema, neem genoeg mondvoorraad mee.

Gezinsroute (40 of 46 km)

Bij deze route wordt er om de 10 km gepauzeerd en doen we het rustig aan. De eerste 19 km (fietsrouteplanner, GPX deel 1) gaat via de Schaapskooi op de Ginkelse heide (stop 1) naar Monument De Oliemolen (stop 2). Daar overleggen we of we direct naar de Panoramahoeve rijden (4 km) of dat we ook nog wel 6 km extra kunnen fietsen om even in Belmonte (fietsrouteplanner, GPX deel 2) rond te wandelen. Na de Panorama-Hoeve is het nog 17 km terug door de Mossel (zie onder).

Kletsroute (49 km)

Deze route volgt de lange variant van de gezinsroute met een paar kleine extra's, alle tijd dus om zonder buiten adem te raken alle gebeurtenissen van het afgelopen jaar uitgebreid te bespreken. De eerste 32 km (fietsrouteplanner, GPX) gaat via diverse attracties van het Renkums Beekdal naar hotel De Wageningse Berg waar een bezoek aan arboretum Belmonte niet mag uitblijven, en vervolgens naar lunchplek de Panoramahoeve. Let op, ergens halverwege passeer je in de omgeving van Oranje Nassau's Oord een klaphekje (dat iemand van de groep moet openhouden) met vlak daarna een punt waar je goed moet opletten om schade te voorkomen. Na de lunch is het nog 17 km terug door de Mossel (zie onder).

Scheurroute (78 km)

De eerste 36 km (fietsrouteplanner, GPX deel 1) van de scheurroute voert via de Italiaanse weg (een van de mooiste klimmetjes van Nederland, reken op 7% stijging) naar Belmonte. Waar de track eindigt kun je linksaf om 250 meter verder te eindigen bij de fietsenstalling van hotel De Wageningse Berg. Het is de moeite waard om even het arboretum in te slenteren en van het uitzicht genieten. De volgende 25 km (fietsrouteplanner, GPX deel 2) gaat langs de Nederrijn en het autoluwe 'binnenveld' naar de lunchplek Panorama-Hoeve. Daarna is het nog 17 km scheuren over de gezamenlijke terugroute door De Mossel (zie onder).

Terugroute (17 km)
Vanaf de lunchplek volgen alle routes dezelfde track (fietsrouteplanner, GPX terug).

Tot slot voor wie van de routes maar geen genoeg kan krijgen hier nog een overzicht in Google Maps.

Praktische informatie

Je kiest zelf bij de inschrijving aan welke onderdelen je mee wilt doen, en hoeveel nachten je wilt blijven slapen. 
Voor het slapen heb je je eigen tent en kampeerspullen nodig, als je op het veld kampeert. Het alternatief is slapen op een van de drie slaapzalen, dan breng je een slaapzak en hoeslaken mee. De slaapzalen zijn in een apart gebouw, los van de verblijfsruimte. 
Bestek en borden zijn op locatie aanwezig. Wij zorgen voor thee/koffie, maar voor alle het andere drinken, ontbijt en alcoholhoudend spul zorg je zelf. Er is een Spar supermarkt in Otterlo (2 km), open op vr./zat. tot 20:00. En er is de Plus in Harskamp, open vr./zat. tot 21:00. Als je niet meedoet met de gezamenlijke maaltijden kun je je eigen kostje koken, dat mag ook in de keuken op tijden dat er geen groepsmaaltijd bereid wordt.
Wil je alleen meedoen met de toertocht maar niet overnachten? Dat is prima. Als je een auto parkeert op de boerderij, schrijf je dan in als dag-gast.

Betaling

Deze website heeft geen IDEAL module, daarom moet je na inschrijving het totaalbedrag handmatig overboeken naar de NVHPV. De gegevens daarvoor zie je hieronder als je op aanmelden klikt.

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

sjoerdp op do 23 feb 2023 om 10:23

JOEHOEEEEE!!! Ook met hoofdletters. Super tof dat het weer gelukt is en kijk ernaar uit!

Marnix op do 23 feb 2023 om 11:36

Mooi, goed geregeld 

MarkJRullens op zo 26 feb 2023 om 20:38

Ik ga ook hier vrij voor vragen, was gezellig vorig jaar!

NoStress op vr 17 mrt 2023 om 13:24

Hoe zou ik weg kunnen blijven? Paastreffen zit gewoon in mijn genen besloten inmiddels.

Toch kan ik op persoonlijke redenen het treffen niet 'vol gas' meer mee doen. Ik kan slechts 1 overnachting (met maaltijd!) en 1 (toertocht)dag nog trekken.

Voor ik ga inschrijven wil ik graag weten of 'de gitarist' op een van de avonden weer van zich laat horen. Zo ja, dan wil ik mijn planning daarop inrichten en mij laven aan zijn muzikale kunsten.

Laat het a.u.b. de zaterdagavond zijn.......thanks

Theo jeweetwelQuest... ;-)

Martin van Mourik op di 28 mrt 2023 om 00:14

Ik heb me zojuist ingeschreven voor drie overnachtingen.
Ik neem mijn gitaar weer mee. Vermoedelijk ben ik de gitarist waar Theo aan refereert.
groeten, Martin.

lighans op do 30 mrt 2023 om 13:43

Ik ga ook. Ik vroeg me af of er mensen vrijdag die richting op fietsen. Ik kom vanuit Zaandam. Ik heb nu de keuze om via Almere of via Utrecht die kant op te fietsen. Samen is natuurlijk leuker.

NoStress op za 01 apr 2023 om 09:19

Dit zijn van die ijkpunten in het leven waar alles aan lijkt te drijven..
Paastreffen met vrijdagavond chinees, gezellige avond, lekker samen eten (koken). Lui rondhangen, kletsen en een beetje toeren over de Veluwe.

Voor mij natuurlijk het toppertje van de vorige keer. Een avond relaxen met heerlijke guitaarklanken. Als ik daar weer aan terugdenk....Jippie! Hij komt! Helemaal gelukkig.

Zwaan kleef aan is/was ook altijd zo'n ding.
Er lijkt er een uit het noorden te komen? Anton en Martin?
En hierboven een uitnodiging voor een vanuit Noord Holland/ het Gooi.
Als er behoefte aan is, ik heb het voornemen vrijdagavond aan te schuiven bij de chinees. Als ier behoefte is aan een voorrijder ergens vanuit de Putterpolder naar Harskamp dan fiets ik wel even een blokje daarvoor om.

lighans op za 01 apr 2023 om 20:58

Wel handig als ik op tijd weet of er mensen op vrijdag vanuit Noord of Zuid Holland richting het treffen rijden.

MarkJRullens op ma 03 apr 2023 om 19:03

Hans, ik rijd vrijdag langs/door Zaanstad, boven Amsterdam langs, via Muiden en Almere.
Weet alleen nog niet wanneer ik onderweg ga. 
Had ook al een mailtje van Rembrandt hierover gekregen, 8k probeer contact met je op te nemen! 

Polletje op di 04 apr 2023 om 20:16

Ik heb voor de zaterdag twee activiteiten in de agenda gezet. Een rondje fietsen van ongeveer 70 km in de ochtend en ‘s middags de traditionele haakthee. Opgeven is niet nodig, alleen wel als je bij de haakthee iets nieuws wil leren en daar zelf geen materiaal voor hebt. 

lighans op wo 05 apr 2023 om 13:40

Mark en Hans hebben inmiddels een afspraak staan op vrijdag.

lighans op do 13 apr 2023 om 11:03