Op bezoek bij bisschop David en Let de Stigter

Zaterdag 26 februari fietsen we weer de maandelijkse (lig)fietstocht. De tocht voert door de prachtige natuur langs het Valleikanaal tussen Veenendaal en Rhenen. Dit stuk werd al in de middeleeuwen gegraven en is sindsdien bekend onder de naam Bisschop Davidsgrift of kortweg Grift. Na een koffiepauze vervolgen we de tocht over het beroemde Let de Stigterpad. Dit pad is vernoemd naar mevrouw A.D. de Stigter-Huising, oud-burgemeester van Maarn en mede grondlegger van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het pad voert over de mooiste plekken van het Park.


Georganiseerd door: Mooi Bennekom
Start: Zaterdag 26 februari 2022
Locatie: Veenendaal De Klomp
Meer info: Gerrit Boudewijn
Website: https://sites.google.com/site/mooibennekom/

Deze tocht stond ook al op 30 oktober op de agenda. Vanwege het barre weer waren er toen slechts 3 deelnemers, die vanwege de heftige regen de tocht halverwege hebben afgebroken. Daarom 26 februari een herkansing. Kortom alle reden om zaterdag weer gezellig mee te fietsen.

De tocht is 51 km lang en we fietsen zoals altijd in een rustig tempo, zodat we ook weer gezellig bij kunnen praten. Je kunt je hieronder inschrijven voor de tocht, maar ook zonder inschrijving ben je van harte welkom.

Datum: zaterdag 26 februari 2022
Vertrek: 10:00 uur
Einde: circa 15:00 uur
Vertrekpunt: station Veenendaal-de Klomp, Stationsweg 15, 6745XM De Klomp
Parkeren: gratis op het parkeerterrein bij het station

Inschrijven

Om je in te schrijven, moet je eerst inloggen of een account aanmaken.

Reacties en verslagen

Er zijn nog geen reacties of verslagen van dit evenement.