Paastreffen in Harskamp

Kampeerboerderij 'De Nieuwe Hof' staat weer klaar om ons voor de 22e editie van het Paastreffen te verwelkomen. Wij kunnen elkaar weer gaan zien!


Start: Vrijdag 15 april 2022
Locatie: Harskamp, kampeerboerderij De Nieuwe Hof
Meer info: Kampeer en toercommissie

Op de prachtig landelijk gelegen locatie kun je naar keuze binnen of buiten bivakkeren. Veel gasten arriveren al op de Paasvrijdag om maximaal te profiteren van het eindelijk weer kunnen bijkletsen. De rest van de groep arriveert in de loop van zaterdag, we spelen dan wat spellen buiten of verkennen de omgeving in ongeorganiseerd verband. Je kunt ook deelnemen aan de NVHPV ledenvergadering die zaterdagmiddag wordt gehouden. Daarna wordt er samen gekookt en samen gegeten. Op zondag gaan we in drie snelheden een toertocht rijden, en eindigen we het culinaire programma al eierend. Maandag rijden we zoveel mogelijk gezamenlijk terug naar huis en arriveren we hopelijk fris genoeg om het evenement nog even flink te promoten op sociale media.

Oproep

Zaterdag spelen we het buitenspel Kubb. Wie heeft het en neemt het mee? Gezelschapsspellen voor zaterdagavond zijn eveneens heel welkom. Zet het in het commentaar onder dit bericht.

Programma

Vrijdag is vanaf 16:00 de groepsaccomodatie open. Traditiegetrouw gaat er een groep bij de Harskampse Chinees eten. Die groep vertrekt om 18:30, maar wie later komt is ook welkom. Wie goedkoper uit wil zijn kan zich inschrijven voor een door Marieke verzorgde 'soep met brood' maaltijd, of koken met zelf meegebrachte spullen.

Zaterdag zijn er diverse activiteiten die door de deelnemers zelf georganiseerd worden ('wie gaat er mee naar ...'), kijk in het commentaar onder dit bericht of in de ligfiets.net agenda. Zaterdagmiddag is er een haakthee, en gaan we vanaf een uur of drie op het voetbalveldje achter het groepsverblijf het spel Kubb spelen (zie oproep 2). Vanaf een uur of vijf zal kok Marieke een snijploeg samenstellen om gezamenlijk een pastamaaltijd te bereiden, en bereidt kok Marjolein alvast de tiramisu voor de dag erop voor.
's-Avonds volgt dan het onderdeel 'Spellen spelen met vreemde snuiters', waarbij je een gezelschapsspel speelt met mensen die je nog niet (zo goed) kent. Dit onderdeel is net als alle andere onderdelen geheel vrijblijvend, je kunt je ook net als vele anderen met je (zelfmeegebrachte) biertje in je stamkroeg wanen. 

Zondag zijn er toertochten in drie smaken: een bikkelvariant voor mensen die een hellinkje niet schuwen, een kletsvariant voor gezelligheidsrijders en een gezinsrit voor wie lekker vaak wil stoppen onderweg, zie hieronder. Daarna wordt er weer serieus gekookt, dit keer stuurt kok Marjolein de snij-, meng- en roerploeg aan, en het is de bedoeling dat dit resulteert in een paaseiercurrie en een rijkelijk gevulde paastiramisu.

Maandag leveren we de accomodatie veegschoon op en keert iedereen zo veel mogelijk samenfietsend huiswaarts.

Toertochten op Paaszondag

De routes lopen die jaar alle drie langs Boshuis Drie, waar we gaan testen of de appeltaart nog steeds het predikaat 'legendarisch' verdient. De gezins- klets- en bikkelvariant zullen zo'n 45 (route), 70 (GPX heen, terug) en zware 80 kilometer (GPX) lang zijn en de vertrektijden zijn respectievelijk 11:00, 10:30 en 10:00. Dan komt iedereen elkaar weer gezellig tegen bij Boshuis Drie. Je mag natuurlijk zelf onderling andere afspraken maken.

Praktische informatie

Je kiest zelf bij de inschrijving aan welke onderdelen je mee wilt doen, en hoeveel nachten je wilt blijven slapen. 
Voor het slapen heb je je eigen tent en kampeerspullen nodig, als je op het veld kampeert. Het alternatief is slapen op een van de drie slaapzalen, dan breng je een slaapzak en hoeslaken mee. De slaapzalen zijn in een apart gebouw, los van de verblijfsruimte. 
Bestek en borden zijn op locatie aanwezig. Wij zorgen voor thee/koffie, maar voor alle het andere drinken, ontbijt en alcoholhoudend spul zorg je zelf. Er is een Spar supermarkt in Otterlo (2 km), open op vr./zat. tot 20:00. En er is de Plus in Harskamp, open vr./zat. tot 21:00. Als je niet meedoet met de gezamenlijke maaltijden kun je je eigen kostje koken, dat mag ook in de keuken op tijden dat er geen groepsmaaltijd bereid wordt.
Wil je alleen meedoen met de toertocht maar niet overnachten? Dat is prima. Als je een auto parkeert op de boerderij, schrijf je dan in als dag-gast.

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

AndredeBoer op za 05 mrt 2022 om 22:33

Ligt het aan mij, of kloppen de coordinaten zoals ze er nu staan (52°10'07.5"N 5°30'28.9"E) niet...??!!
(En moet het zijn: Westenengerdijk 80, 6731 ED Otterloo?!)

Katoco op ma 07 mrt 2022 om 15:32

Ik denk dat de site is gehackt door geocachers. Losgeld betaald en coordinaten staan weer goed.

toni op di 08 mrt 2022 om 09:55

Die geocachers verzamelen zich op zaterdagochtend op N 52° 10.410 E 005° 49.177 om een foto te maken voor een niet bestaande regel. Kom ze in de gaten houden!


Zie: Regel 17k2 event

Willeke.IGKT op di 08 mrt 2022 om 17:23

Is het al bekent of dit weekend echt doorgaat?

Het begint namelijk tijd te worden om mijn vrije dagen aan te vragen.
Inschrijven is op dit moment nog steeds niet mogenlijk.

EdQ op vr 11 mrt 2022 om 17:44

per wanneer kan je inschrijven?

Katoco op za 12 mrt 2022 om 19:48

NU!

theomol op do 24 mrt 2022 om 10:32

Zo te zien is nog niet alle losgeld betaald want de coördinaten verwijzen nog steeds naar de diepe wildernis. Ook mooi.

De Nieuwe Hof is (volgens basecamp) te vinden bij N52° 06.403' E5° 45.334'.

A.C.B. op vr 15 apr 2022 om 22:15

Tot morgen middag incl ALV en dan weer naar huis

AndredeBoer op ma 18 apr 2022 om 21:43

Leuk weekend, mensen. Dank iedereen - en zeker de organisatie! Ik wil hier morgen of overmorgen (di/woe) een linkje naar wat plaatjes plaatsen (wetransfer) . Of is er een betere locatie voor?

Wilco op zo 26 mrt 2023 om 10:43

Hi guys, de link in 'paastreffen' is niet goed, die verwijst naar 2022.