25e OBT

In totaal rijden er 156 deelnemers mee met de 25e jubileumeditie van de Oliebollentocht. De deelnemers komen uit Nederland, Zwitserland, België, Duitsland, Engeland, Zweden en Noorwegen. De inschrijving is gesloten.


Start: Zaterdag 28 mei 2022
Locatie: Euregio Midden-Limburg
Meer info: Chris Trines
Website: https://www.grensrijder.com

Route-info
De route is ca. 70 km lang en voert deels door Duitsland. De organisatie heeft toestemming gekregen om door natuurpark 'Brachterwald' te fietsen. Dit volledig omheinde en afgesloten voormalige Engelse munitiedepot, is rijk aan flora en fauna.  Ook de afdaling in nationaal park 'de Meinweg' is weer in het parcours opgenomen. Er één stevige korte klim (>10%) in de route aanwezig.

TV promo
In de (lokale) media wordt de komende weken uitgebreid aandacht besteed aan deze jubileumtocht. Jules en Oliver waren 15 mei te gast bij omroep OR6 om over de tocht te praten. Het publiek wordt opgeroepen om foto's en filmpjes te maken en die in te dienen. Ze kunnen er een lekker chocoladepakket mee winnen. Kijk hier naar de promo die nu bij diverse omroepen wordt uitgezonden.

Startplaats - tijden
De 25e OBT begint bij 'de Greswaren'. Deze ligt aan de Keulseweg 36, 5953 HL Reuver. Bij deze omgebouwde oude Greswarenfabriek, is een ruime (gescheiden) parkeerplaats aanwezig voor auto's en fietsen.

We verzamelen hier vanaf 09:00 u. U kunt zich dan ook met uw startnummer aanmelden. Om 10:00 uur worden de aandachtspunten tijdens de route kort met u doorgenomen. Om 10:30 uur, starten we met de alle deelnemers aan de tocht. Het eerste deel tot aan het uitkijkpunt in 'het Brachterwald' rijden er gezamenlijk.

Snelheidgroepen
Na het fotomoment bij het uitzichtpunt, gaan de kleur/snelheidgroepen apart door. Als eerste vertrekt de ORANJE groep, vijf minuten later de GELE groep en weer vijf minuten later de GROENE groep.

Pauze en afsluiting
Tussen 12:30 en 14:00 uur pauzeren we bij 'de Gitstappermolen' in Vlodrop. Daar staat een uitgebreid buffet klaar (ook vega).
Omstreeks 16:00 uur sluiten we het event gezamenlijk af in 'de Gresbuus' in Reuver. We hebben dan zo'n 70 km gefietst.

Eigen risico
Deelname aan deze tourtocht geschied geheel op eigen risisco. De organisatie en/of NVHPV kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor ontstane schade en/of letsel(s).

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

EdQ op di 22 mrt 2022 om 19:42

hoeveel deelnemers zijn er al in geschreven voor Oliebollentocht?

Christ op do 02 jun 2022 om 16:54

Er zijn heel veel foto's binnengekomen. Je kunt ze bekijken op grensrijder.com. En je kunt ze downloaden via deze link: https://kumpgoodprodukties.stackstorage.com/s/ipysCJdJEmTntQGf

Christ op do 02 jun 2022 om 16:55