22e Paaskampeerweekend (geannuleerd)

Wat kan wel, wat kan niet? Dat hebben we overlegd met De Nieuwe Hof, en tussen alle onzekerheden door staat redelijk vast dat de camping open is en dat we in de grote keuken 'afhaalmaaltijden' kunnen bereiden.

Update 27 maart: Onze hoop dat maart enige verlichting zou brengen in de cijfers en dat het met de voorspelde derde golf wel los zou lopen is ijdel gebleken. Dit laat ons geen andere keuze dan het weekend af te gelasten. De camping is open voor individuele bezoekers.


Start: Vrijdag 2 april 2021
Locatie: De Nieuwe Hof, Otterlo
Meer info: KaToCo

Omdat het altijd nog kan zijn dat we in april weer in een lockdown gedrukt worden door het virus doen we de inschrijving in twee stappen:
1. Je schrijft je in zoals gewoonlijk maar slaat de betaling over.
2. Een week voor Pasen ontvang je een mail met de betaallink en maak je de inschrijving definitief, of je annuleert hem.

Onder de huidige regelgeving mogen we geen groepsactiviteiten organiseren, en daarom beperken we ons tot het volgende:
- Vanaf vrijdagmiddag kun je terecht op de camping. Je moet op vrijdag zelf voor eten zorgen.
- Zaterdag en zondag wordt er gekookt en kun je buiten een maaltijd afhalen. Er is een overdekte loods waar je terecht kunt bij slecht weer.
- Zaterdag is traditioneel de dag van het kletsen en de spellen. Neem wat mee, een bal of 'kubb' en kijk hoe het loopt.
- Zondag rijden we doorgaans toertochten. We publiceren routes in de gebruikelijke smaken 'gezin', 'scheur', 'klets' en kijken in welke mate het toegestaan is om deze in groepen te rijden. Als de restaurants open zijn zouden de scheur- en kletsroute bijvoorbeeld langs de 'beste lunchplek ooit' Heerlijkheid Eck en Wiel kunnen gaan.
- Maandag vangen we de thuisreis aan.

Praktische informatie

Je kiest zelf bij de inschrijving aan welke onderdelen je mee wilt doen, en hoeveel nachten je wilt blijven slapen. Voor het slapen heb je ofwel je eigen tent en kampeerspullen nodig, ofwel je slaapt op een van de drie slaapzalen in je eigen slaapzak+hoeslaken. In de slaapzalen is dit jaar ruimte voor maximaal zes inschrijvingen.

Bestek en borden zijn op locatie aanwezig, en als er geen maaltijden worden bereid kun je in de grote keuken koffie/thee zetten, wij zorgen voor de attributen. Voor alle het andere drinken, ontbijt en alcoholhoudend spul zorg je zelf, er is een Spar supermarkt in Otterlo (2 km), open op vr./zat. tot 19:00, of de Plus in Harskamp, open vr. tot 21:00 en zat. tot 20:00. Je kunt een hoekje in de koelkast gebruiken voor bederfelijke waar.

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

hannekehovens op wo 24 feb 2021 om 12:10

Ik vind het wel heel vreemd dat jullie denken dat een toertocht houden verantwoord is en uberhaupt mag. De regels op de website van de rijksoverheid zijn erg duidelijk:

Buiten de eigen woning
Buiten de eigen woning geldt dat maximaal 2 personen in groepsverband ergens heen mogen gaan of iets mogen ondernemen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee.

Dit geldt voor alle voor publiek toegankelijke plaatsen, binnen en buiten. Dat wil zeggen: op alle openbare plaatsen en in de buitenlucht.
Er geldt een uitzondering voor mensen die op 1 adres wonen.
Dus per gezin mag er 1 ander iemand mee fietsen. Dit moet natuurlijk op anderhalve meter afstand zijn. En dat lukt alleen als je achterelkaar aan rijdt, dus naast elkaar lukt dit al niet. (zo breed zijn de meeste fietspaden nu ook weer niet)
Ik snap dat de ligfietsvereniging graag iets wil organiseren, maar ik vind het erg onverantwoord omdat dit op deze manier te faciliteren. Corona is een hele nare ziekte en moet erg serieus genomen worden (en ja dat weet ik uit eigen ervaring). En als je met allemaal ligfietsers bij elkaar bent val je echt wel op als een evenement (ook al noem je het een kampeerweekend).
Mijn mening is afblazen dit weekend. Helaas pinkadaas. Maar als we allemaal weer mazen gaan zoeken om toch te doen wat we willen dan zijn we nog veel langer bezig.

Eupeodes op ma 08 mrt 2021 om 11:46

Die uitzondering voor eigen huishouden geldt toch enkel als dan alle leden van een groep uit hetzelfde huishouden zijn? Dus een gezin met kinderen boven de 12 mag als groep naar buiten, ook als daarmee ze met meer dan 2 personen van boven de 12 zijn, maar dan mag er niet ook nog iemand van een ander huishouden bij. In geval van meerdere huishoudens bij elkaar geldt altijd die limiet van 2 personen (en ik verwacht echt niet dat dat over een maand heel anders is).

Verder ben ik het volledig met Hanneke eens dat het erg onverantwoord is om een evenement zoals dit door te laten gaan. Mogelijk kan het net binnen de regels (en de mazen ervan), maar je moet dit als vereniging niet willen. Ik wil bij deze de KaToCo en het bestuur van de NVHPV dus ook oproepen dit evenement te annuleren. Ik ben niet graag lid van een vereniging die op deze manier meent te moeten omgaan met de maatregelen ter bestrijding van COVID-19.

wakkermans op vr 12 mrt 2021 om 16:20

We begrijpen de zorgen omtrent de coronamaatregelen. Als organisatie willen we afwachten wat na de persconferentie op 23 maart de dan geldende maatregelen zijn. Daarom is de inschrijving in twee fasen. Als het kabinet besluit dat bijvoorbeeld toertochten weer toegestaan zijn omdat buiten sporten nu eenmaal goed is voor de volksgezondheid en een laag risico met zich meebrengt dan willen wij dat graag faciliteren. Maar als de regels zo zijn dat zelfs buiten op 1.5 meter geen gezelligheid is toegestaan, of dat het weer dit absoluut niet toelaat, dan annuleren we het weekend. Op dit moment zijn toertochten nog niet mogelijk, zie o.a. dit commentaar van de NTFU.

hannekehovens op vr 26 mrt 2021 om 13:27

nou... de persconferentie is geweest, de conclusie is dat het niet goed gaat met de cijfers en dat we ons nog steeds aan de regels moeten houden. Dus ik denk dat de vereniging en de katoco toch echt de boel heel verstandig moet afblazen. En ja natuurlijk mag je kamperen, en zijn er voor alles oplossingen te vinden. Maar is dat wat je als vereniging moet willen in deze tijd van een pandemie. En dan kun je wel zeggen dat je afstand gaat houden en dat dat voldoende is. Maar kijk jezelf nu eens recht in de spiegel aan.. Nee, je gaat geen afstand houden. Dat gaat je niet lukken en helemaal niet als er drank in het spel is, en daar zijn ligfietsers nu eenmaal ook goed in. Want dat is al lang gebleken uit het herfsttreffen van afgelopen jaar, daar werd in de avond ook ineens niet voldoende afstand gehouden, en ja dat heb ik uit betrouwbare bron.
Dus neem geen risico, want die zijn groot en de gevolgen nog veel groter. Ben een verstandige vereniging en zeg het af. Het is niet zo moeilijk hoor. je overleeft het ook zonder paastreffen. Want kun je jezelf nog recht aankijken als een week later blijkt dat er toch een besmettelijk persoon aanwezig was en er ineens allemaal mensen ziek zijn. Dan ben je daar als vereniging toch ook deels verantwoordelijk voor. Want door het niet af te blazen roep je eigenlijk mensen om te komen omdat jij vindt dat het veilig kan.

Marnix op za 27 mrt 2021 om 17:28

Verwacht dat de organisatie een wel overwogen besluit neemt.
Corona cijfers en regels zijn niet altijd lang van te voren in te schatte. Als ze heel gunstig geweest waren had de organisatie daar op tijd op ingespeeld, waren we blij geweest met hun werkzaamheden.
Indien je nu pas start met de organisatie ben je te laat.

wakkermans op za 27 mrt 2021 om 17:33

Hoi Hanneke,

ik wilde dit eerst even netjes afhandelen met de accomodatie. Bij deze is het weekend geannuleerd. Mogelijk proberen we het nog eens voor de zomer, maar dan moet er wel eerst een flink neerwaartse beweging in de cijfers te zien zijn.

Met vriendelijke groet,

Rembrandt