OBT-2019

De Oliebollentocht keert terug in Utrecht.


Start: Zaterdag 28 december 2019
Locatie: Anafora Parkrestaurant (Uilenboslaan 1, Utrecht)
Meer info: Theo van Soest / Maarten Sneep

-------------Het laatste nieuws------------
De rijders die een parkeerverzoek hebben gedaan bij hun inschrijving zouden een mail moeten hebben ontvangen. Een drietal mailadressen bleek echter onbereikbaar. Stuur ons dan een mail vanaf een ander adres.

Er is een kleine routewijziging: bij het verlaten van het Domplein gaan we niet meteen linksaf over de Trans maar rijden we een groot gedeelte van de Lange Nieuwstraat af en gaan pas linksaf over bij Groenstraat. Jullie zien zaterdag wel waarom...
Zoals aangekondigd rijden we in groepen van twaalf velomobielen naar het Domplein. Je kijgt ter plekke een groepsnummer uitgedeeld (ruilen mag!).
Om dit in goede orde te laten verlopen verzoek ik iedereen om echt op tijd klaar te staan bij het begin van de rijlaan naar Anafora. Mocht je je eigen goep missen, sluit dan aan bij een volgende groep. Hier ook de namen van de voorrijders.
Groep 1: 11:00 (Theo van Soest)
Groep 2: 11:02 (Toni Cornelissen)
Groep 3: 11:04 (Bert van Vliet)
Groep 4: 11:06 (Rob Hebbes)
Groep 5: 11:08 (Jan Laverman)
Groep 6: 11:10 (Nico van Harten)
Groep 7: 11:12 (Udo Niemeyer)
Groep 8: 11:14 (Kees van Malssen)
Groep 9: 11:16 (André de Boer)
Groep 10: 11:18 (Roel van Dijk)
Groep 11: 11:20 (Rik Koenders)
Groep 12: 11:22 (Wilco Pompert)
Groep 13: 11:24 (Victor Rinia)
Groep 14: 11:26 (Maarten Sneep)

* De oversteek op het Westplein is ondanks de verkeerslichten een kwestie van goed uitkijken. Op het fietspad aan de overkant heeft fietsverkeer van rechts gewoon voorrang.
* In de fietsenstalling doet je GPS het niet. Bekijk vooraf de foto's die we gemaakt hebben.
* In de Zadelstraat zal winkelend publiek lopen, vanaf de Mariaplaats tot en met de Domtoren rijden we door een mogelijk vrij druk winkelgebied. Niet proberen te racen, geen toeter gebruiken. Wel vriendelijk zwaaien.
* De afslag van de Tolsteegsingel naar de Looierstraat komt al heel snel, rij er niet voorbij.
* Direct na de oversteek met de trambaan moeten we bij een verkeerslicht linksaf. De opstelruimte tussen verkeerslicht en trambaan is niet groot, probeer zelf zover als mogelijk door te rijden, of stop voor het spoor als er geen ruimte is. Neem als voorbeeld de bocht ruim, je geeft dan aan waar er wel ruimte is. De trams rijden iedere 6 minuten (elke richting), is dus zeker iets om rekening mee te houden.
* Na De Bilt willen we de groepen weer bij elkaar laten komen, daar de voorste groepen dus wat langzamer laten rijden, en achterin iets sneller.
* Er worden drone opnames gemaakt bij de voormalige luchtmachtbasis Soesterberg. Daar willen we heel zeker alle groepen bij elkaar hebben.

----------------------------------------------
Na 2009 zal ook de eenentwintigste editie van de Oliebollentocht onder de Domtoren door gaan. We hebben nu een start- en finishlocatie: Anafora Parkrestaurant in het Máximapark.
Dit betekent dat we in elk geval over de Daphne Schippersbrug zullen komen en dóór de grootste fietsenstalling ter wereld zullen rijden. Uteraard rijden we daarna onder de Domtoren door en stoppen daar voor een statieportret. Daarna rijden we de stad uit via de Oosterspoorbaan door een spiksplinternieuwe tunnel en belanden we op het breedste fietspad ter wereld.

We zijn ons ervan bewust dat het eerste deel van de tocht door gecompliceerd stedelijk gebied gaat. We zullen er alles aan doen om dit voor iedereen leuk en veilig te houden. Laat dat dus geen belemmering zijn om je in te schrijven.

Al in 2009 zijn toertochtregels gepubliceerd. Toch zien we nog elk jaar kop-staartbotsingen en aanvaringen met "overstekende paaltjes". Ook gaan rijders op de rijbaan waar de organisatie ervoor kiest het fietspad te gebruiken. We kunnen ons dat niet veroorloven in Utrecht. Respecteer uw gastheren!
Het gebruik van tour/racekappen wordt, ook bij slecht weer, afgeraden. Je zicht is veel slechter en het belemmert de onderlinge communicatie.

De route van ongeveer 62 km is beschikbaar (versie 22 december 2019 download-link [rechts-klikken, opslaan als…]). We hebben een routebeschrijving met deelkaarten dd. 23/12/2019 gemaakt met foto's van de lastige punten.

Tijdschema

09:00 verzamelen in Anafora
10:45 sluiting van de aanmelding (online inschrijving verplicht).
11:00 start
12:00 statieportret op het Domplein
14:00 lunch
16:00 oliebollen en optionele maaltijd.

's-Morgens is er thee of koffie. We zullen er ook de deelnemers verdelen in groepen van ongeveer 12 rijders.

Onderweg hopen we een leuke tocht te hebben, maar met de ervaringen van 2009 in ons achterhoofd is nu een mobiele pechhulp geregeld die de route zal volgen. In het geval van een lekke band wordt altijd de binnenband vervangen. Materialen moeten na afloop vergoed worden.

Bij de lunch in Oud London is er koffie/thee en een appelslof. Je kunt via het bestelformulier ook extra broodjes bestellen.

Bij terugkeer in Anafora zijn er oliebollen en vegetarische erwtensoep. Verder kun je via het bestelformulier ook inschrijven voor een stamppottenbuffet.

Overnachten

We hebben verschillende overnachtingsplaatsen gevonden, en voegen er mogelijk later nog meer toe. Je zult naast de inschrijving voor de oliebollentocht zelf moeten reserveren voor je overnachting, hier spelen wij geen rol in.

Wanneer je een overnachtingsplaats in het centrum gebruikt, moet je nog ergens je fiets stallen. Utrecht heeft in het centrum vijf geschikte stallingen op loopafstand: Zadelstraat, Lange Koestraat, Laag Catharijne, Vredenburg en Sijpestein [voor Sijpestein heb je een ov-chipkaart nodig]. Wij hebben hierover werkafspraken gemaakt met U-Stal maar zullen hier ook actief bij bemiddelen omdat het sowieso wat improvisatie van de lokale beheerders vergt en we niet iedereen op één plek kwijt kunnen. Daarom verzoeken we die optie aan te geven bij inschrijving.
  • Er is veel ruimte in de StayOkay op de Neude in Utrecht. Er zijn verschillende opties van groepskamers tot individuele kamers. Dit is in het centrum van Utrecht, veel centraler wordt het niet. Geef op het inschrijfformulier aan dat je gebruik maakt van een stallingsplaats in het centrum.
  • We zijn nu ook in gesprek met Strowis. Hier is een groepsruimte van 8 personen. Geef op het inschrijfformulier aan dat je gebruik maakt van een stallingsplaats in het centrum.
  • Ook in de StayOK Utrecht-Bunnik is nog plek in het bijgebouw de Bongerd. Parkeren is daar geen probleem, je hoeft dan ook geen ruimte in een stalling te reserveren. Hier zijn zestig bedden beschikbaar verspreid over meerpersoonskamers met elk een eigen douce en wc. Reken wel op een klein uur van de slaapplaats naar de start.

Deelname

Deelname is alleen mogelijk na inschrijving vooraf. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

stanjanssen op vr 18 okt 2019 om 17:38

Als iemand een probleem heeft met de betaling, neem dan even contact op met webmaster@ligfiets.net.

If any problems arise during payment, please contact us at webmaster@ligfiets.net so we can work it out.

Thanks!

liggerzutphen op ma 21 okt 2019 om 21:29

De link van de route werkt bij mij niet, zowel op laptop, als op mobiel.

MaartenSneep op di 22 okt 2019 om 13:20

@Caspar: in welke vorm “werkt de link niet”? Rechts klikken en de link “bewaren als” kan nodig zijn.

liggerzutphen op wo 23 okt 2019 om 00:35

@Maarten, ja, zo gaat het dan weer wel, opslaan en via Basecamp openen, spoor maken.....
jammer dat het niet via smartphone op Osmand opent. Vind ik makkelijker.

MarkJRullens op do 24 okt 2019 om 10:27

Waar gaan de meeste mensen overnachten?
Ik heb nu twee nachten Stayokay Neude incl ontbijt geboekt, grote kamer.
Kan nog tot 26 december annuleren.

MaartenSneep op vr 25 okt 2019 om 23:57

@Caspar: we kunnen niet alle combinaties uittesten. Het kan zijn dat het MIME-type niet goed staat. Dat is een beperking van de servers die we tot onze beschikking hebben. Excuses daarvoor.

theomol op vr 01 nov 2019 om 13:33

Het linkje met de route werkte bij mij ook niet bij de eerste poging.
Opslaan met de extensie gpx was de oplossing.

nvanderwal op za 02 nov 2019 om 18:02

Voor de stallingsplaats in Utrecht:

De bewaakte NS fietsenstalling Sijpestijn (onder het spoor) heeft plek voor bakfietsen en velomobielen en is gratis. Ik sta er regelmatig. Openingstijden zijn aangepast aan de treintijden, dus alleen diep in de nacht gesloten.

MaartenSneep op di 12 nov 2019 om 23:28

@Niels: we coördineren het stallen van velomobielen in het centrum met de gemeente. Graag alle nachtelijke stallingen via het inschrijfformulier laten verlopen om vervelende verrassingen te voorkomen.

nvanderwal op do 14 nov 2019 om 18:59

@Maarten: Beter :-)

RMRuitenbeek op ma 25 nov 2019 om 13:05

Voor mij een thuiswedstrijd dit jaar, maar de route wordt wel een uitdaging. Dwars door de stad met al zijn obstakels en de drukte van een zaterdag, dat wordt goed uitkijen.

RotteRijders op wo 04 dec 2019 om 20:36

ik heb me ingeschreven voor de obt, maar kreeg wel een bevestiging.
maar kon niet verder om te betalen>
ik heb via de webmaster dit ook laten weten, nu ff wachten of...
groet,
Hans

Christ op wo 11 dec 2019 om 18:29

Helaas lukt het me (nog) niet om mee te rijden tijdens de OBT 2019. Maar graag wens ik de organisatie en alle deelnemers een onvergetelijke dag toe. Overigens is dit niet de 21e maar 24e editie van de OBT. Wij organiseerden vorig jaar al de 23e editie en in 2020 de 25e. Veel groeten vanuit Roermond, Chris Trines

MangoGert op do 12 dec 2019 om 22:39

Maken jullie ook nog een Facebook evenement aan?

Marnix op vr 13 dec 2019 om 14:22

Gaan we,de overnachtende velonauten, in Utrecht vrijdagavond 27 december nog ergens in het centrum van Utrecht iets drinken?
Welke gelegenheid?

MaartenSneep op zo 15 dec 2019 om 12:56

@Chris: Bedankt voor de goede wensen, we maken er zeker een mooie dag van.

MaartenSneep op zo 15 dec 2019 om 12:56

@Gert Jan: nee, de organisatoren doen beide niet aan Facebook.

MaartenSneep op zo 15 dec 2019 om 19:40

@Marnix: Wellicht dat je even een evenement moet aanmaken op de site voor het avondje vooraf. Olivier is niet ver weg: https://utrecht.cafe-olivier.be

Marnix op wo 18 dec 2019 om 08:56

OBT Biertje avond vooraf centrum Utrecht als item toegevoegd aan de agenda. Evt.eters kunnen daar op eigen naam ook eten reserveren

MarkJRullens op do 19 dec 2019 om 23:01

Ik ben iig vrijdag avond van plan om lekker Caribbean te gaan eten in The Rum Club!
Slaap in de Stayokay.
Tot dan!

arendsg op za 21 dec 2019 om 16:56

Een tip voor overnachtings adressen. Ik logeer bij vrienden-op-de-fiets (particulieren). Lekker dichtbij en er is nog wel plek bij diverse adressen.
Laat maar even weten of je meer informatie wilt.

CCGimmick op ma 23 dec 2019 om 11:26

Als ik de route OBT via de link in bovenstaand bericht download krijg ik steeds maar de helft, tot Soest dus. Kan iemand me vertellen hoe de hele route te kunnen downloaden.

Lorhijn op ma 23 dec 2019 om 14:18

Ik krijg de route niet gedownload, alleen maar een tekst op mijn internet pagina, kan nergens vinden dat ik dit kan opslaan als. Weet iemand waar dat te vinden is in chrome of internet explorer? In vroegere versies kon dat altijd wel volgens mij. Maar kan het nu nergens meer vinden.

Via firefox is het wel gelukt. Daar staat opslaan als wel in het rijtje erbij.

ligfries op ma 23 dec 2019 om 17:35

Je kunt de route ook bekijken via afstandmeten.nl http://afstandmeten.nl/index.php?id=2532834

CCGimmick op ma 23 dec 2019 om 23:45

Via de suggestie van Kees lukte het meteen. Dank je wel.

MaartenSneep op ma 23 dec 2019 om 23:54

Denk er wel aan dat wij de route niet op afstandmeten.net gezet hebben. Ik geef geen garanties dat daar ook echt de allerlaatste versie staat.

MaartenSneep op di 24 dec 2019 om 13:24

Als je je hebt aangemeld voor een stallingsplaats op vrijdag- of zaterdagavond, maar je hebt nog geen mail ontvangen van de organisatie, dan graag even een mailtje naar de organisatie sturen. Blijkbaar is er iets mis met je mail adres.

MaartenSneep op wo 25 dec 2019 om 15:28

We hebben de route opnieuw voorgereden. Er zijn verder geen wijzigingen noodzakelijk, de route zoals die gelinkt staat in het agenda-bericht is nu definitief. Ook de link op afstandmeten.nl hierboven heeft de juiste route.

MaartenSneep op do 26 dec 2019 om 12:25

Tram 22 naar de Uithof rijdt op zaterdag niet. Dat wil zeggen dat we meer opstelruimte hebben bij de oversteek van de Koningsweg (foto 33 in het overzicht van de route). Het spoor hoeft niet vrij te zijn.

BrUde op do 26 dec 2019 om 16:04

De downloadlink vd route geeft bij mij ook slechts de route tot Soest. Via de link van Kees van Malssen is het wel gelukt. Dank Kees !

MaartenSneep op vr 27 dec 2019 om 00:17

Erg benieuwd welke software jullie allemaal gebruiken. In de GPX file zitten twee tracks, direct uit Garmin Basecamp geëxporteerd. Dit is conform de definitie van GPX, software die hier niet mee overweg bevat wat mij betreft een bug.

De reden om de volledige track te splitsen is om duidelijk te hebben welke kant je op elk moment op moet. Ik vrees dat de link op afstandmeten.nl er één track van maakt, en zo verwarring geeft. Zowel bij start als bij pauze: na vertrek links aanhouden als je track een splitsing laat zien.

tdt op vr 27 dec 2019 om 21:56

Ik heb echt het gevoel dat ik een hele berg aan info mis.
Bijvoorbeeld: In welke groep ben ik ingedeeld?
Is er misschien een mail verstuurd die niet iedereen ontvangen heeft? Zojuist de spamfolder nog eens uitgespit maar niets gevonden...

ligfries op vr 27 dec 2019 om 23:21

Groepen worden 's morgens ingedeeld, ter plekke.

Op afstandmeten heb ik zelf gezorgd dat het 1 geheel is geworden. En dat blijkt goed te werken.

Tot straks/morgen

w-v5pl op zo 29 dec 2019 om 07:14

Dank u wel, Theo,

Groetjes,
Christian

WimH op ma 30 dec 2019 om 11:38

Als dit de 21e editie van de OBT was, dan begrijp ik niet helemaal hoe ze in Limburg in 2020 de 25e editie gaan organiseren?

Iemand enig idee?