Ligfietstoertocht Mooi Twente

Mooi Twente is een nieuwe ligfietsvereniging die maandelijks op de 2e zaterdag van de maand een ligfietstoertocht organiseert in Twente en omgeving.

We starten 's ochtends om 10 uur en de tochten zijn meestal rond de 50km lang. Halverwege de tocht hebben we koffiepauze.


Start: Zaterdag 11 augustus 2018
Locatie: Hotel de Zwaan, in Delden
Meer info: Mooi Twente
Website: https://mooitwente.com

Na “voor de lol richting Zutphen”, met 17 deelnemers, een mooie route en schitterend weer, gaan we op 11 augustus op zoek naar water. Niet dat de droogte van de afgelopen periode daar wat mee van doen heeft, maar wel de lyrische woorden van Bert Hardeman. Hij reed de tocht al meermaals en wil ‘m graag met ons delen. Thema van vandaag is dus “beken” en heel eerlijk, op verschillende plekken langs de route waan je je in Friesland of Noord Holland in plaats van Twente, water, weiden, natuur en rust..

We starten deze tocht op een nieuwe locatie, namelijk bij Hotel de Zwaan, in Delden op een steenworp van Kasteel Twickel. Hier is het mogelijk om voor en na de tocht een kop koffie (of wat anders natuurlijk) te nemen en dat is vooral voor rijders die van ver komen wel prettig

Opnieuw mijden we de grotere plaatsen en gaan voor groen. De tocht gaat voor een groot deel over fietspaden en we komen in gehuchtjes als Notter, Zuna en Enterbroek. De koffiestop is na ca 30 km in Nijverdal bij Grand café ToiToi. De terugweg gaat door de bossen van het landgoed en langs het kasteel van Twickel.

Inschrijven

Om je in te schrijven, moet je eerst inloggen of een account aanmaken.

Reacties en verslagen

WimH op di 07 aug 2018 om 11:18

Bovenstaande link verwijst naar de hoofdpagina en dan kom je automatisch terecht bij de tocht van 8 september:

Op 8 september vertrekken we om 10 uur vanaf hotel de Zwaan in Delden voor toertocht no 7


Even iets verder naar beneden scrollen en daar staat de tocht van 11 augustus.

Martin-Anton op di 07 aug 2018 om 15:27

Da’s correct Wim. Dank voor je opmerkzaamheid en “welkom in Twente”.

Martin-Anton op zo 12 aug 2018 om 11:27