Elfwegentocht Parade

Wereldrecord in Friesland: de grootste parade van duurzame voertuigen ooit. Doe mee, en maak van Friesland wereldnieuws!


Start: Zaterdag 14 juli 2018
Locatie: friesland
Meer info: Hanneke van Ormondt
Website: http://www.elfwegentocht.nl/recordpoging

Op de weg én in het water!

Alle fossielvrije voertuigen kunnen meedoen, op de weg én in het water: elektrische boten, auto’s en motoren, Tesla’s en Hesla’s, auto’s op blauwe diesel, kano’s, vrachtwagens op waterstof, bussen op groen gas, Segways, fietsen, scootmobiels, skelters en natuurlijk héél veel ligfietsen.

Van Drachten naar Leeuwarden

Rijkswaterstaat sluit maar liefst 13,5 km snelweg af voor de Parade. Én de naastgelegen vaart! Ruimte dus voor duizenden fietsers, steppers, auto’s, zonneboten, bussen, vrachtwagens en wat je maar kan bedenken. De tocht start in de ochtend op de N31 en eindigt met een groot feest in Leeuwarden.

Iedereen kan meedoen

Van jong tot oud, met of zonder rijbewijs, van basis- tot hogeschool en van voetbalclub tot energiecoöperatie: de hele mienskip kan meedoen!

Inschrijven

Om je in te schrijven, moet je eerst inloggen of een account aanmaken.

Reacties en verslagen

cees op ma 16 apr 2018 om 10:19

Goeiedag, ik heb mij al een tijdje geleden ingeschreven voor deze tocht. En heb geen idee hoeveel velomobielen en ligfietsen er mee doen.. Lijkt mij leuk om met zijn alle te ergens te overnachten / verzamelen om vanaf daar naar de elfwegentocht te gaan

m66roepers op zo 13 mei 2018 om 22:22

Ik heb nu ingeschreven via de elfwegentochtwebsite en hier. Daarna vroeg ik mij af of dat handig was. Misschien wordt ik nu ook via ligfiets.net ingeschreven.

pietandringa op di 10 jul 2018 om 12:53

Uiteraard zijn ligfietsers goed vertegenwoordigd in de Elfwegentocht:
https://rowingbike.com/posts/elfwegentocht/
en
https://www.npostart.nl/elfwegentocht/09-07-2018/POW_03870401

twilwel op do 12 jul 2018 om 18:27

Bij welke van de 3 verzamelpunten starten de ligfietsers?

Freddy op do 12 jul 2018 om 18:47

Volgens het draaiboek:
"De skaters, hardlopers en fietsers worden 10.00 uur verwacht op de Rijksweg Garyp bij de bushalte. Om dit tijdstip beginnen de inschrijvingen wat volgens het draaiboek drie kwartier kan duren. Zorg dat je redelijk op tijd aankomt zodat er genoeg tijd is om je klaar te maken voor de parade."

twilwel op do 12 jul 2018 om 19:46

Bedankt Freddy, ik zie het nu ook in de e-mail bijlages.