LEL 2017

Traditioneel de afsluiting van de zomercompetitie


Start: Zondag 22 oktober 2017
Locatie: Parkeerplaats sluizen Lelystad
Meer info: Gerard Arends

De eerste start is om 13.00 uur voorbij de sluizen in Lelystad.

De startvolgorde is willekeurig. Elke 2 minuten vertrekt een rijder.

Bij het keerpunt is het prettig als er een wedstrijdcommisaris staat. Wie bied zich aan?

Inschrijven

Om je in te schrijven, moet je eerst inloggen of een account aanmaken.

Reacties en verslagen

NoStress op vr 22 sep 2017 om 19:02

Ik heb via via gehoord (ik heb bewust geen Facebook meer) dat er een open dag is bij Intercitybike op zaterdag voorafgaande aan de LEL. Met mogelijkheid van overnachten zoals bij de Oliebollentocht om gezamenlijk de dag erna van Dronten naar de Houtribsluis te fietsen. Lijkt me leuk.
Na afloop van race is er traditioneel de mogelijkheid om weer in Dronten bij de afhaalchinees aan te schuiven.
Ook daar heb ik wel oren na. :-)
Een link via een ander medium (agenda ligfiets.net of Website ICB) zou handig zijn.

NoStress op zo 15 okt 2017 om 09:10

Mijn wens was geen bevel, maar toch wel handig die linken. :-D

http://www.ligfiets.net/news/5600/feest-in-dronten.html

https://www.intercitybike.nl/nieuws/49-open-dag-en-racen

Johannes.nl op ma 23 okt 2017 om 10:56

De LEL2017 was weer een groot succes. Veel deelnemers van vorig jaar waren er dit jaar ook weer bij. Mijn doel was 1 km/h sneller te zijn dan vorig jaar. Ik reed, met de nu 8 jaar oude Strada #5, vorig jaar 30,3 km/h. Mijn teller gaf toen gemiddelde van 30,7 km/h aan, bij een afstand was 52,2 km. Om op 31,3 km/h uur te komen wilde ik toch proberen op mijn teller een gemiddelde van ruim boven de 32 km/h aan te houden.
Na de start ging het geweldig. Bij de eerste scherpe bocht moest ik zelf hard in de remmen. Het gemiddelde liep op tot 36 km/h, maar ik wist dat er nog zwaardere stukken aan zaten te komen. Het waaide hard en ik moest er goed tegen aan. Zo nu en dan vloog er een andere velomobiel langs. Halverwege had ik een gemiddelde van slechts 31,3 km/h op mijn teller. Terug, waar ik wind mee verwachtte, zou ik dat wel proberen vast te houden dan wel te verhogen. Helaas dat is me geloof ik niet gelukt.
Voor het thuisfront had ik een camera op mijn velomobiel. De beelden daarvan tonen dat ik voortreffelijk van start ga. Halverwege de terugweg zag ik op mijn schermpje dat het beeld wel erg wazig was. Vermoedelijk is er vocht binnengedrongen in mijn waterdichte behuizing. Zijn de gaatjes waar geluid door gaat ook bestand tegen regen? Vanaf 20 km na de start heb alleen nog maar wazige beelden. Jammer, over 2 jaar nog maar eens proberen.
Wel kan ik zien dat ik er 1 uur 39 minuten en 18 seconden over heb gedaan. Dat levert een gemiddelde van 30,8 km/h. Dat is ook het getal wat ik van Gerard heb gehoord.
Mijn km-teller heb ik vlak na de finish verwijderd zodat ik thuis nog wel eens kon kijken hoe snel ik was. Ik heb hem bewust verwijderd zodat dat de meters en de tijd na de finish het gemiddelde niet zouden verstoren. Toen ik er thuis op keek gaf hij geen beeld meer. Stuk, of batterij leeg.

Heeft iemand de officiële uitslag, dan kan ik nog even nagenieten van mijn prestaties. Want als ik het goed gezien heb ben ik opgeklommen van plaats 18 naar plaats 10.

wernerklomp op ma 23 okt 2017 om 12:11

die uitslag had ik ook graag gezien..:-)

NoStress op ma 23 okt 2017 om 14:30

Als hij gecheckt is kan je hem hier verwachten:
https://wedstrijden.ligfiets.net/wedstrijden/

NoStress op ma 23 okt 2017 om 14:53

Het was weer een LEL volgens het boekje. Slecht wegdek, slecht weer (ontelbare buien) lage temperatuur, wind maar net niet gevaarlijk veel. Dit is een echte LEL wat hem als race uniek maakt.
Voorlopig de laatste. De komende 2 jaar waarschijnlijk is de dijk voor het merendeel gesloten voor fietsers. Of er nog een vervolg komt? Men zegt dat het nieuwe fietspad OP de dijk komt te liggen. Mmm...of dat windtechnisch gunstig is?

Wat doe je als je de LEL wilt meemaken? Meedoen! Uren wachten in kou en andere ontberingen is minder te verkiezen in mijn optiek. Dan sterf ik liever langzaam een dood van uitputting in mijn (zeer) warme capsule. Schijnbaar iets meer heroïsch ;-)

Het baanrecord (50+ minuten met 60+ km/u) van Mathias Konig in een Milan SL staat en zal nooit meer gebroken kunnen worden onder gelijke omstandigheden. Jammer voor Ymte die het gros vd ritten heeft gewonnen. Hij sneuvelde ditmaal voortijdig met een klapband. Een eindtijd van 1 uur over 52 km was een aantal jaren geleden nog geweldig, nu zijn er meerdere die onder die grens kunnen fietsen. Toch nog met een compleet reservewiel als 1e binnenkomen is dan super knap. Rivaal en collega Daniel zat hem op de hielen, maar ook hij is gestrand met pech. Zijn vriendin Nicky moest afhaken (niet voor de eerste keer) met kettingpech. Foei Daniel! Doe daar eens wat aan ;-p

Ik zag ook Uli Bentlage zeer vroegtijdig afhaken. Broer Heinz stopte nog en zal daar ongetwijfeld kostbare tijd mee verspeeld hebben. Maarten S schijnt ook geplaagd te zijn met een lekke band.

Opvallend was de prestatie van Eva met haar XS 007. Wat is ze toch ontzettend snel tussen al het mannelijk geweld.

Al met al een koud, winderig en nat evenement volgens het boekje. Ik schijn toch mijn snelste tijd ooit gereden te hebben. Verbazend. Het voelde niet zo. Ik was compleet lichamelijk stuk en vocht tegen de pijn in....nouja alles. Met een kaksnelheid van krap 20 km/u en in een grauwe droom toch maar naar huis gefietst. Mijn lijf is niet meer wat het geweest is.
Ik prefereerde een bed thuis ipv mijn matje in Dronten.

Nog grote dank aan verkeersregelaar Jan Geel bij Checkpoint Charly. Dat was erg geruststellend dat je daar stond. Onverminderde snelheid blind oversteken spaart energie. Ook voor het verplaatsen van de afzetting.
Speciale dank voor mijn kontenkeerder (Cees?) Ja ik kwam van de verkeerde kant (65 km/u kan je daar ipv over het fietspad) Sorry ik stond volledig verkeerd ingedraaid. Ik moet een ton gewogen hebben bij een volle 180 graden keren. Sorry, excuses, kun je mij het vergeven? Stuur de rekening van het GGZ maar ;-D

Johannes.nl op di 24 okt 2017 om 15:49

NoStress op di 24 okt 2017 om 18:44

Heel leuk filmpje Johannes. Geeft een goed beeld van het parcours en de snelheidsverschillen. Deftige beeld lay-out tegenwoordig mogelijk.

Hopelijk heeft je camera er niet van te lijden gehad. Elektronica en vocht....

NoStress op do 02 nov 2017 om 19:11

Dank Bastiaan. Ben ik ook weer uit die droom geholpen. Was dus idd niet mijn snelste rit ooit. En jij reed nog wel op Marathon+ en open wielkasten. Knap hoor.
Alles boven je was volledig gesloten en op super snelle banden. En dan toch voorin zitten. Respect! Jos H flinkte dat kunstje ook ooit.