Roeifietstocht Groningen

De jaarlijkse roeifietstoertocht is ditmaal in Groningen, op zaterdag 6 juni 2015.


Start: Zaterdag 6 juni 2015
Locatie: Aduarderzijl
Website: https://www.dropbox.com/s/b1dpopype0fj5fs/Roeifietstocht%20Groningen%203.pdf?dl=0

We plannen om zowel ’s ochtends als ’s middags een kortere (plm 30 km) en een wat langere tocht (plm 60 km) te rijden, steeds vanuit de kampeer- en lunchplaats Aduarderzijl.
Je kunt dus kiezen tussen 2 lange en 2 korte tochten of je kunt een korte en lange tocht combineren. Elke tocht voert door een ander deel van de provincie Groningen, zoveel mogelijk langs kleine weggetjes.
Aduarderzijl ligt heel centraal in Nederland, want het is dankzij het nieuwe pontje nog geen 10 km naar de zeehondjes in Pieterburen en nog geen 15 km van de Stad. Maar voor een aantal van jullie zal het toch een heel eind rijden zijn. Vandaar dat we twee begintijden hanteren.
Om 9.30 uur begint voor de vroege vogels de lange ochtendroute (plm 55 km). Deze voert o.a. langs Warfhuizen, de vroegere wachtstallen, het Wad en Warffum.
Om 11.00 uur begint de korte ochtendrit van 26 km. Deze brengt je langs Niehove.
De lange middagroute (plm 60 km) voert door het centrum van het aardbevingsgebied:
Bedum, Stedum, Loppersum, Rottum, Stitswerd. Op de terugweg is er het beroemde pontje.
De korte middagroute rijdt deels hetzelfde traject als de lange tocht en bezoekt misschien in Stedum het praalgraf van Adriaan Clant, als de kerk tenminste nog niet is ingestort.
De camping in Aduarderzijl is een eenvoudige trekkerscamping met een kampeerwei, drie trekkershutten voor elk max. 5 personen met kooktoestel, een zaaltje, een lama en twee geiten, kano’s, een damesdouche en -toilet, idem voor heren. In het naastgelegen Aduarderdiep kan gezwommen worden. Als we een maand tevoren (7 mei) genoeg aanmeldingen hebben, krijgen we de hele camping voor onszelf.
In het naburige Garnwerd zijn zeker tien logeergelegenheden bij Vrienden-Op-De-Fiets-, Bed & Breakfast- en Pieterpadadressen in alle soorten, prijsklassen en luxe.

Inschrijven

Om je in te schrijven, moet je eerst inloggen of een account aanmaken.

Reacties en verslagen

Er zijn nog geen reacties of verslagen van dit evenement.