Bollentocht & etappe Estafette

De bloemen bloeien weer in de Bollenstreek dus een mooie etappe van de estafette kan niet uitblijven.


Start: Zondag 19 april 2015
Locatie: Noordwijk aan zee
Meer info: Michel van Tongeren

De fietsers van de ALF komen vanuit Amsterdam/Hoofddorp met de estafettekrans naar de vuurtoren in Noordwijk. Van daar gaat de krans mee door de duinen Noordwijkerhout om via Hillegom, Lisse en Sassenheim de Bollenstreek door te rijden.
Bij Kaagdorp duiken we de polder in om naar Woubrugge te rijden. Daar is tijdens de koffie de overdracht van de estafettekrans aan de Goudse liggers.
De rit terug naar Noordwijk gaat vervolgens over Hoogmade, richting Warmond.
In Warmond is het einde van de tocht gepland omdat centraler ligt dan de kuststrook.

Tijdens deze rit zal je een gevarieerd landschap zien van duin, afgegraven duin met bloeiende bloemen en een grasgroen achterland.
Ondanks alle bebouwing zijn er nog steeds weggetjes te vinden waar het verkeersluw is, die gaan we zoeken..
Fiets je mee vanaf 11.00 uur bij de Vuurtoren in Noordwijk?

Inschrijven

Om je in te schrijven, moet je eerst inloggen of een account aanmaken.

Reacties en verslagen

Michallenge op zo 26 apr 2015 om 12:54

Estafette etappe 19 april 2015
Vanwege een bericht in de regionale krant staan er 15 ligfietsers bij de vuurtoren in Noordwijk.
Naast nieuwe gezichten zij er ook oude bekende aangesloten wat het toch op een kleine reünie doet lijken van de Teylinger tegenliggers. Na de overdracht van Estafettekrans door de heren van ALF aan Michel van Tongeren gaan we op pad. De route voert door de Bollenstreek waar veel bloemen in bloei staan. Dit heeft tot gevolg dat het wel enorm druk is maar voor zo’n stel bijzondere fietsen maakt men graag ruimte.
Na een zwerftocht over de weggetjes door de bollenvelden komen we op de Ringvaartdijk waar het gas er op kan en een korte hevige snelheid van 48 km gehaald wordt door Sjoerd.
We rijden vervolgens via Nieuwe Wetering naar de pont om aan de overkant van het Paddegat naar Woubrugge te rijden waar de overdracht van de krans is aan de Goudse liggers.
Aangekomen bij het terras blijken zij met 13 personen te zijn neergestreken, dus we bezetten toch snel met 28 personen het hele terras…geweldig wat een opkomst. Ook is de Euro-velo er bij die uitgenodigd is door Michel, de importeur zelf woonde twee km verderop dus kwam graag zijn handel tonen. Het was een gespreksonderwerp bij de velomobilisten want er was overeenkomst en degelijke verschil tussen Velomobielen en de Euro-velo.
Na de lunch hervatte ieder de tocht de een naar Gouda de ander naar Warmond waar we tegen vier uur aan kwamen. Op de Kagerplassen en de Wijde Aa die we steeds dichtbij hadden lagen de zeilbootjes stil, en wij hadden dus een ideaal fietsweertje met zo’n 15 ’C, zon en geen wind.
Het werd een geweldige dag met vijf nieuwe personen die aansloten vanwege het persbericht.
Er staat nog geen datum gepland maar dat er een vervolg aan zit is niet uitgesloten..