Inschrijven Jubileumestafette NVHPV

Dertig jaar geleden is de vereniging opgericht en dat kan niet zomaar passeren in stilte. De vereniging bestaat uit losse leden en leden die zich hebben verenigd in 20 toerclubs. Om bij te dragen aan meer cohesie binnen de vereniging tussen de solisten en de toerclubs en de toerclubs onderling is bij mij het plan ontstaan om een estafette te ontwerpen waaraan alle clubs en eventuele losse rijders kunnen deelnemen.


Start: Vrijdag 20 februari 2015
Locatie: Heel nederland
Meer info: Michel van Tongeren

Het plan is om een stokje, trofee, bokaal c.q. plastiek (hoe noem je zo’n ding) van het huidige logo door Nederland te laten reizen in 2015. De periode dat de trofee door het land reist, is tussen Paastreffen en Herfsttreffen. Elke overdracht wordt geregistreerd met een foto die op Ligfiets.net wordt gepubliceerd en/of vergezeld door een persbericht naar de lokale media wordt gezonden.
Op dit moment hebben al 14 personen/clubs aangegeven om een startpunt te organiseren en een route uit te zetten richting de volgende persoon, club of ligfietsdealer. Er is nog geen dekking voor Noord Holland, Flevo- en Friesland. Na het Paastreffen is er een tocht op zondag 19-4 door de Bollenstreek, halverwege zal de bokaal overgedragen worden aan de fietsers uit Gouda. Zij brengen ‘m verder door het land. Er is een eerste opzet van de route gemaakt, daaraan kan je deelnemen. Ook kan je opgeven om een route te maken en als startpunt van een etappe te fungeren. Geef je op en rijd mee bij jou in de streek!

Inschrijven

Om je in te schrijven, moet je eerst inloggen of een account aanmaken.

Reacties en verslagen

Belle op vr 06 mrt 2015 om 18:03

Update: George Krüg (Noord-Holland) neemt het stokje over van Belle Prinssen (Almere Liggers/Flevoland) en we starten vanaf de ALV aankomend weekend!!!

sjoerdp op vr 20 mrt 2015 om 10:49

De planning na het Paastreffen is ook aangepast. Op 12 april ga ik namens ALF op pad om de krans over te nemen van VLA (in Weesp). Wie zin heeft, kan natuurlijk meefietsen: http://www.ligfiets.net/event/3463/alf-estafette-nvhpv.html
Op 19 april breng ik hem dan naar de Bollentocht. Ook dan kun je meefietsen, maar daar heb ik verder geen evenement voor aangemaakt. Je kunt je natuurlijk ook inschrijven voor de bollentocht zelf die dag.

Michallenge op zo 29 mrt 2015 om 14:38

Noordwijk 25-03-2015 Michel van Tongeren

Jubileum estafette rijdt door het land.

Start van de estafette.
Zoals bekend is de estafette gestart tijdens de ALV. De krans die doorgegeven wordt is opgehaald door Kees en overgedragen aan mij en ik heb deze vervolgens gelijk doorgegeven aan de eerste rijdster in de estafette, Belle Prinssen.
Zij heeft de eerste etappe gereden naar Almere. Vervolgens als vertegenwoordiger van de Almere Liggers heeft Belle de krans doorgebracht naar Dronten. George Krug heeft de krans bij Velomobiel opgehaald en vervolgens gelijk maar de provincie Friesland doorkruist zodat die blanke vlek op de kaart ook gevuld werd.

Het land door.
Hieronder een opsomming van de ingeplande periode dat de krans ergens aanwezig is en een toer-
rit wordt gepland. Of deze rit een rondrit is of een halen- of brengen-rit wordt ligt aan de beschikbare tijd en de creativiteit van degene die heeft toegezegd iets te ondernemen in de periode dat de krans aanwezig is. Tot op heden heb ik alleen maar enorm positieve mensen gesproken die er een feestje van willen maken dus dat komt wel goed.
3 april Texel
De heren uit Twisk en omstreken nemen de krans mee om een rit over Texel te maken en zo ook het eiland te betrekken in de reeks aan etappes door het land. Via Wim Schermer in de Woude komt de krans op het Paastreffen.
4-6 april Woudenberg
Tijdens het Paastreffen zal de krans meegenomen worden op een van de toerritten op die dagen.
6 -12 april Amersfoort
Dan heeft Freddy Offenga de Krans in zijn bezit en hij is lid van VLA. VLA rijdt in en om Amersfoorten zij hebben een rit gepland en een overdrachtsrit op 12 april.
12-19 april Amsterdam
Sjoerd Peerleman neemt namens de ALF de krans over en heeft een overdracht rit gepland in de week dat hij de krans heeft. Misschien wel op zondagochtend, dan moeten zij vroeg op om rond 11 uur in Noordwijk te staan bij de vuurtoren want daar start de volgende rit.
19 april Noordwijk
Michel van Tongeren ontvangt de krans om deze mee te nemen op een rit door de Bollenstreek en draagt ‘m dezelfde dag nog over aan de ligfietsers van Liever liggend uit Gouda. Zij treffen elkaar in Woubrugge onder aan de brug aan de koffie. De toertocht is 65 km en start vanaf de vuurtoren in Noordwijk.
19 april - 3 mei Gouda
Ruud neemt de krans over voor Liever Liggend om de estafette voortzetten tijdens de jaarlijkse stroopwafeltocht. Deze start op 3 mei om 12 uur vanaf de Waag op de Grote markt in Gouda.
3-17 mei Delfgauw
De HSL heeft de krans in haar bezit in deze twee voorjaarweken, wat er gepland staat is niet bekend wel is bekend dat de krans wordt weggebracht naar Strijen Sas…of dat ze elkaar tegemoet rijden..
17-24 mei Strijen Sas
Via de Hoekse waard op de grens van Zeeland en Zuid Holland gaat de estafette verder met een tocht verzorgd door de Hoekse Liggers naar Dordrecht.
24-31 mei Dordrecht
De koning is er net weg en dan zijn wij er, what’s in the name, een maand later. Dan is de krans terecht gekomen bij Maia Ligfiesten. Daar staat en tocht gepland, maar het is wel een korte tijd dat de krans er is. De overdracht is in het weekend daarop gepland met een lange etappe richting…
31mei -14 juni Middelburg
In Middelburg is iedereen uitgenodigd bij M5 in de showroom voor de start van een toertocht die Derk Thijs in de periode dat de krans er is uitzet. Datum en tijd komt op de agenda van ligfiets.net.
14—20 juni Gilze Rijen
Van Middelburg gaat de krans door naar Gilze Rijen waar Toni Cornelissen een tocht als reünie van oude clubleden heeft gepland. Toni heeft slechts een week want dan is het de bedoeling dat de krans bij Cycle Vision komt.
20-21 juni Venray
Tijdens Cycle Vision is de krans aanwezig om over de schouders van Mieke Vollenbroek gehangen te worden.
21 juni-5 juli Nijmegen
Mieke neemt de krans mee naar Nijmegen om met de NIJL-club een tocht te gaan rijden in en rond Nijmegen.
5 -19 juli Bennekom
Van de schouders van Mieke gaat de krans over naar die van Bert Hardeman van de ligfietsclub Mooi Bennekom. Zij hebben een rit gepland waarschijnlijk aan de onderzijde van de Veluwe.
19 juli – 2 augustus Zutphen
De ligfietsers van LOL nemen in deze periode de krans ter hand en hebben een toertocht op de agenda staan om daarmee of daarna door te rijden richting Winterswijk.
2-8 augustus Winterswijk
In Winterswijk zijn we welkom bij ACE ligfietsen waar Mark de rijders verrast met een toertocht op 5 augustus door Duitsland. Tijdens deze rit wordt er gereden door een natuurgebied met zeldzame vogels, volgens zeggen Flamingo’s..( in Duitsland?) Ook Duitse ligfietsers zijn uitgenodigd om mee te rijden.
8-23 augustus Deventer
Arjan Haaymans heeft zich opgegeven als organisator van een toerrit rondom Deventer en daarmee de drager van de krans die twee weken in Deventer is.
23 augustus – 6 september Zwolle
De fietsers van Plat Zwols hebben toegezegd om er iets moois van te maken zo aan de rand van de zomer. Daarvoor zijn twee nazomer weken beschikbaar. Aansluitend zullen zij richting Nijeveen rijden.
6 – 20 september Nijeveen
De krans gaat naar Nazca waar de rijders op een Nazca worden uitgenodigd om te komen zodat er een tocht gereden kan worden. Niet Nazca rijders zijn natuurlijk ook welkom.
20 – 27 september Tynaarlo
Rondom Tynaarlo zijn de Huneliggers actief. Daar zal tocht organiseerd worden met de Huneliggers.Zij gaan ook richting Groningen om de krans over te dragen aan de Sinnerclub.
27 september-3 oktober Groningen
De een-na-laatste rit is voor de Sinnerclub Groningen. Zij rijden een toertocht en brengen de krans naar het herfsttreffen. Dat wordt nog doorrijden want de krans is maar één week in het bezit van de Sinner’s.
3 oktober-…….. Zwiggelte
De laatste plaats van de estafette is Zwiggelte waar het herfsttreffen is..

Zo dat was het hele land…

Enthousiasme
Wat me opvalt in alle mail en telefonisch contact is het enthousiasme van veel mensen die willen meerijden. Dat is bijzonder leuk en geeft aan dat de vereniging ondanks de leeftijd behoorlijk vitaal is en leden enorm sportief zijn ingesteld en in het bijzonder om te fietsen.

Als je mee wilt doen kijk dan op Ligfiets.net om de veertiendaagse update te lezen en ook de mogelijkheid er is om in te schrijven op de geplande toerritten. Kom je er niet uit of heb je vragen dan kan je me bereiken op: m.j.m.v.tongeren@gmail.com

Michallenge op do 09 jul 2015 om 22:32

Beste rijders,
De estafette is nu echt van de leden...ik ben de krans al twee keer kwijt geraakt. Tussen de overgave van HSL aan de Hoekse liggers was die uit beeld en dan dook die opeens weer op op Cycle Vision in de handen van Toni Cornelissen. Hij had mij daags voor vertrek gemaild dat hij de krans had en mee nam naar CV. Daar is die weer om de schouders van Mieke Vollenbroek meegegaan naar Nijmegen en duikt het ding opeens weer op in Zutphen. Helemaal wat de bedoeling is!
Op 8 augustus staat een toertocht vanuit Winterswijk in de planning en gaat de krans door naar Deventer.

Michallenge op zo 09 aug 2015 om 21:17

Vandaag terug gekomen van een rit naar Winterswijk via Zutphen.
De etsafettekrans was in Zutphen en ik heb 'm opgehaald om mee te nemen naar Winterswijk. Bij ACE de krans overhandigt aan Mark die zaterdag de krans weer doorgaf aan de heren van LOL.
Zij gaan er een rondje IJsselmeer meerijden en leveren het af bij Nacza in Nijeveen. Afgelopen zaterdagochtend vertrokken we met 11 fietsen en dertien personen, twee tandems vergezelde de overige losse rijders.
Na een mooie rit via Zwillbrock kwamen we in Zwiep waar de heren van LOL al aan de koffie zaten. We waren wat vertraagd vanwege de pers (de Gelderlander) die veel wilden weten over ligfietsen en estafette.8-8 op de site, 10-8 in de krant.

Ik ben nog steeds verrast over de opkomst en het enthousiasme waarmee de estafette wordt gereden.
Nog een paar maanden...oliebollentocht werd al genoemd als laatste etappe...

paulvanroekel op ma 10 aug 2015 om 14:31

Voor geïnteresseerden in het laatste estafettekransoverdrachtsmoment. Hier is een verslag met een boel foto's: http://mooigeelisnietlelijk.blogspot.nl/2015/08/witte-wievn-en-estafettedingn.html

Michallenge op zo 30 aug 2015 om 07:55

In het eerste weekend van september gaat de krans mee met RIJS om afgeleverd te worden in Nijeveen, dat vind ik persoonlijk een stukje te ver want het is slechts een omweggetje van 350 km.. maar de Zwollenaren zijn erg enthousiast zoals je in andere informatie leest.

Verder is er al geopperd door de zelfde heren om het evenement te verlengen tot de oliebollentocht en zo het jubileumjaar af te sluiten.
Dus wie weet hoe dit verloopt, misschien krijgt het nog een staartje. Dit kan natuurlijk op herfsttreffen besloten worden.

Tja, en dan die verkreukelde krans? Het ding heeft wel erg veel te lijden gehad zo op zijn route door NL. Maar leeft nog steeds..nog 4 etappes In mijn telling kom ik op het respectabele aantal van rond de 160 mensen die hebben meegereden.

davidhembrow op vr 11 sep 2015 om 13:57

Ik heb de krans vanaf Henk en Monique (Nazca, Nijeveen) gisteren gekregen. Volgende stap voor de krans is een tochtje naar Groningen op 20 september. De krans is nog in een stuk.


Als je wil meefietsen, de startplaats is Station Assen 10:30, 20 september.