Wereld kampioenschap ligfietsen maasmechelen


Start: Vrijdag 21 augustus 2015
Locatie:
Meer info: Rudi Cools
Website: http://www.worldchampionship2015.eu/

In augustus 2015 zal de Vlaamse stad Maasmechelen gastheer zijn voor het Wereldkampioenschap Ligfietsen. De Belgische vereniging voor ligfietsers, HPV Belgium, ontvangt dan een peloton van meer dan honderd deelnemers voor een gevarieerd wedstrijdprogramma over drie dagen. Ligfietsers vanuit de hele wereld zullen afzakken naar de Limburgse stad om mens en machine te meten aan de concurrentie.

Onder auspiciën van de World Human Powered Vehicle Association, kortweg WHPVA, en in organisatie van HPV Belgium, is de stad Maasmechelen het weekend van 21, 22 en 23 augustus 2015 het decor voor een sportieve krachtmeting op wereldniveau. Na Gent in 2000 en Zolder in 2007, is Belgiëin 2015 met Maasmechelen voor de derde keer aan de beurt om dit bijzondere evenement te organiseren. Vanuit alle windstreken zullen de deelnemers naar Limburg komen om te strijden om de eer. Het wedstrijdprogramma omvat onder meer een criterium, een race over 100 km en diverse sprintnummers. Daarnaast streeft de organisatie ook naar een scala aan activiteiten voor niet-wedstrijdrijders en het publiek.

Maasmechelen, fusiegemeente in het oosten van de Vlaamse provincie Limburg, is een bijzonder multiculturele stad. Door de vele gastarbeiders uit Italië, Griekenland en Turkije die in het verleden de Limburgse mijnstreek bevolkten, geeft de diversiteit aan culinaire etablissementen en voedingswinkels een bijzonder internationaal tintje aan het straatbeeld. Met onder andere twee grote outletcentra heeft Maasmechelen zich de laatste jaren op de kaart gezet als commercieel centrum voor de regio en ver daarbuiten. Fietsen kun je er ook prima. Het fietsroutenetwerk Limburg kent vanuit Maasmechelen diverse aansluitingen om de vele Maasdorpen te verkennen. Daarnaast zijn het Nationaal Park Hoge Kempen en de 'bergen' in Nederlands Limburg nooit veraf. Voor wie van geschiedenis houdt zijn er uiteraard meer dan genoeg sporen van het industrieel verleden in de mijnstreek te vinden.

Het Wereldkampioenschap Ligfietsen 2015 is te gast op het stadioncomplex van tweede klasse voetbalclub Patro Eisden. Hier hebben we naast toiletten en douches een grote weide ter beschikking, die gebruikt kan worden als camping voor tenten, caravans en mobilhomes. Heeft u liever de luxe van een echt bed? Binnen een paar kilometer van het stadion zijn er 2 hotels, 5 bed & breakfasts en 5 vakantiewoningen. Voor wie langer wil kamperen zijn er 2 campings beschikbaar. Alle start/finish-locaties liggen binnen anderhalve kilometer van het stadion, waardoor een compacte wedstrijdzone is gecreëerd die coureurs de mogelijkheid biedt zich optimaal voor te bereiden en het publiek de kans geeft zoveel mogelijk van alle activiteiten te genieten.

De techniek, de innovatie en de durf om dingen anders te doen dan tot hier toe gewoon was. Dat is nu precies wat het ligfietsen zo bijzonder maakt. Het Wereldkampioenschap ligfietsen zal ook in Maasmechelen 2015 weer meer zijn dan alleen een strijd om de sterkste benen. Mens en machine zullen meer dan eens een verbond aangaan met de geldende wetten van de fysica, om zo tot hoogstaande prestaties te komen. U bent er toch ook bij in augustus?

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

Er zijn nog geen reacties of verslagen van dit evenement.