Lili Tocht Tessenderlo


Start: Zondag 23 juni 2013
Locatie: Tessenderlo
Meer info: www.limburgseliggers.be

Nu het velomobieltreffen achter de rug is beginnen we weer aan onze gewone toertochten:Deze rit wordt een zondagsrit, we wijken uit naar het westen van de provincie, waar we nog niet zo dikwijls geweest zijn de laatste tijd. We vertrekken vanaf knooppunt 345, wat langs het Albertkanaal ligt. De rit gaat langs enkele grotere waterplassen, verder veel stukken door het heuvelland met af en toe ook wel eens een pittig klimmetje (het hoogteverschil is wel maximaal 30 meter, dus geen Voerense omstandigheden)

Er zijn enkele korte stukken onverhard bij, samen < 1 km en normaal gezien goed berijdbaar. Ongeveer 2/3 van de route volgt het fietsroutenetwerk, de rest zijn andere ook mooie binnenwegen. Bij het verlaten van Schaffen rijden we een stukje door een holle weg (geen deel van fietsroutenetwerk), wat ook meteen de steilste klim vormt.

Vertrekuur is naar gewoonte 10 uur, een logische eetplek lijkt me aan het Schulensmeer (ongeveer 33 km na vertrek). De menukaart is te vinden onder http://www.tvloot.be/menu.php. De totale ritlengte komt iets onder de 60 km uit.

Enkele bekende plaatsen die we te zien krijgen:

•Paalse plas (al na minder dan 5 km), bekend om zijn mensen op de oevers die steeds met een stok een balletje wegslaan en het dan achterna lopen ;)
•Vliegveld van Schaffen, waar het leger nog regelmatig opleiding geeft aan parachutisten. Ook zweefvliegtuigen en modelvliegtuigen vinden er hun plaatsje
•Schulensmeer: een mooi natuur- en recreatiegebied dat is ontstaan door de aanleg van de E314 omdat men grond nodig had om het talud aan te leggen in die omgeving. Op die lage plek in Limburg komen vele beken (Zwarte beek, Mangelbeek, ...) en riviertjes (Gete, Demer) samen om verder te lopen als de Demer, waardoor deze regio ook wel de bijnaam "afvoerputje van Limburg" heeft.

Niet vergeten in te schrijven: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDRuUFRPQ2NJSHY1dWtpTmdWX0tPckE6MQ#gid=0Tot dan!

Inschrijven

Om je in te schrijven, moet je eerst inloggen of een account aanmaken.

Reacties en verslagen

Er zijn nog geen reacties of verslagen van dit evenement.