Recordweekend 2012

De traditie van de afgelopen drie jaren gaat verder.
Ook dit jaar organiseert Elan, in samenwerking met wielervereniging de Adelaar, weer een recorddag.


Start: Zondag 28 oktober 2012
Locatie: Velodrome Apeldoorn, de Voorwaarts 55, Apeldoorn
Meer info: Hans van Vugt - Elan

Op zondag 28 oktober wordt er van 13:00 tot 22:00 uur weer getracht een aantal records te verbeteren en is er een algemeen criterium (wedstrijd) voor wedstrijdrijders.Een aantal rijders zal deze dag proberen de records voor het uur, de kilometer en de 200 meter nog scherper te zetten.

Het Omnisport is te vinden op de Voorwaarts 55 in Apeldoorn. Het complete adres en bereikbaarheid zijn te vinden op de website van het Omnisport.

Om 16:00 is er een open criterium, wel graag even inschrijven via deze site. Het criterium zal 1 uur duren.

Inschrijven

Om je in te schrijven, moet je eerst inloggen of een account aanmaken.

Reacties en verslagen

NoStress op do 25 okt 2012 om 09:18

Elan organiseert, maar fiets Ellen mee?
Hier een pagina waar haar prestatie mogelijk live te volgen zijn:
http://bikesenses.net/uBike.php?device=358510042743720

PeterC op do 25 okt 2012 om 20:19

Ik was hier graag naartoegequest.
Het open criterium, is dat alleen voor open fietsen of betekent het dat iedereen mag deelnemen met open/gesloten fiets?
Waarschijnlijk is het niet de bedoeling gewoon voor de lol deel te nemen aan het recordgedeelte, als je niet over een recordfiets beschikt?

pjotr320 op za 27 okt 2012 om 15:41

@Peter
Recordpogingbaantijd (?) lijkt me inderdaad alleen voor mensen die ook echt snel kunnen zijn. Hoewel ik in het verleden wel eens minder serieus te nemen pogingen heb gezien op dit evenement. Maar goed, die kun je dan weer zien als testwerk, in de aanloop naar een record. Ik rijd mee in het criterium, zonder enige recordplannen te hebben.

PeterC op za 27 okt 2012 om 22:56

@Peter: Hans heeft me vrijdagmorgen per mail geantwoord dat iedereen in principe kan meedoen aan de recordpogingen (200m/1km). Het criterium is voorbehouden voor open fietsen, tenzij er voldoende kandidaten zijn met een gesloten fiets zodat er een aparte wedstrijd kan worden gereden.
Het interesseerde me vooral om eens een wedstrijd op een houten indoorpiste te kunnen rijden. Met de Quest kan ik de 2x200km comfortabel op en af fietsen. Da's niet zo met mijn Baron.
Zonder wedstrijdgarantie kan ik het weekend na een (persoonlijke) recordweek dus beter gebruiken wat om uit te rusten en bij te werken.
Een fijne recordpoging/wedstrijd gewenst en tot de volgende (OBT?)!

NoStress op ma 29 okt 2012 om 13:12

Een beetje verwarrende inschrijving.
Andere jaren was het op uitnodiging van de organisatie. Nu een (deels) open inschrijving. Klassen stonden nog niet vast. Wat late bekendmaking. Je hebt toch tijd en planning nodig naar een record toe te werken? Jammer. Een leermoment?

Er was toch genoeg te zien en te beleven.
De strijd was er niet minder hard om. Tegenstand stimuleert, maar je fietst toch vooral tegen jezelf en de klok.
De opkomst viel wat tegen in aantal, maar er waren wel degelijk potentiële recordhouders aanwezig.
Janneke zat slechts een paar honderdste van een seconde van het 200 mtr record van Barbara af. Zou zou nog een nieuwe poging wagen. Kennelijk beet ze zich liever daar in vast dan het zich te richten op haar uur-record.
Marloes en ik konden door omstandigheden helaas maar tot en met het Criterium aanwezig blijven.

Hier de uitslag van de 200 mtr met vliegende start. De foto van de uitslagen van vorig jaar is onleesbaar helaas. http://d.pr/i/QKMP

Dan de super zware 1000 mtr met staande start. http://d.pr/i/nR3H
Een vergelijk met de prestaties van vorig jaar. http://d.pr/i/2xjH
Bas vond zichzelf niet zo snel. Maar als hij nog steeds junior is dan heeft hij volgens mij zijn eigen 1000 mtr record officieus verbeterd volgens de Droplimit site.
De 200 mtr is dacht ik dus door hem nu ook scherper gesteld als junior op 11,198 seconden. Sneller zelfs dan Sebastiaan die duidelijk senior is. Ik ben alleen niet zeker of Bas nog Junior is. Weet iemand dat?

Het aanstormend talent van Bas http://d.pr/i/sZhf is nu al vergelijkbaar met de in topvorm verkerende recordhouder Sebastiaan.

Ik hoorde Hans roepen dat de tijd van 1:01,918 van Daniel Fenn met zijn Evo Ks een record zou zijn op de 1000 meter. Mogelijk een indoor- of baanrecord. Maar ik kan daar verder geen andere gegevens tegenover zetten. Wie bevestigd dat?

Mensen van Droplimits maakte tijdens Cyclevision al indrukwekkende filmpjes van de wedstrijden uit spectaculaire camera standpunten. Ook nu weer waren ze aanwezig met een arsenaal gadgets. Of deze Quadcopter ook nog operationeel is ingezet later weet ik niet. http://d.pr/i/AOBd

NoStress op ma 29 okt 2012 om 13:41

Het hoort hier niet thuis, maar ik heb nog nergens een totaal uitslagenlijst kunnen vinden van de zomercompetitie. Wel een overzichtspagina van alle verreden wedstrijden en de uitslagen daarvan.
Het is alleen maar in kleine kring bekend gemaakt wie de winnaar is geworden, maar geen brede aandacht aanbesteed. Niet eens een vrijdag bericht.
Ik heb hier gisteren bij Gerard een uitdraai van gekregen.
Hier slechts een foto in hoge resolutie http://d.pr/i/mgIs voor de geïnteresseerden.

Het kan aan mij liggen, maar het is wel wat weggestopt op Ligfiets.net.
Ik kan ook nog geen uitslag vinden van de verreden LEL behalve een cryptisch (onder transpondernummer) en zeer lastig leesbaar (Horizontaal)overzicht.
Kan daar wat aan gedaan worden? Al is het maar voor de 'records'