Treffen en dagtocht van 75 km.

(NL-versie van tekst)
Met een internationaal getint gezelschap toeren we door Flevoland, van Dronten via Kampen naar Schokland = lunchplaats, Urk, en weer naar Dronten.(om tien uur doen we -nu we er toch zijn- een aanval op het record aantal VM's)


Georganiseerd door: Velomobile Seminar
Start: Zaterdag 8 september 2012
Locatie: Dronten
Meer info: P. den Boer
Website: http://www.velomobileseminar.com

S'morgens verzamelen we vanaf 09.45 bij De Meerpaal, en gaan neuzen tellen. Misschien verpulveren we het record aantal velomobielen wel, wat op 149 staat. Daar hebben we jou ook hard voor nodig trouwens ;-)

Dan vertrekken we om half elf met de burgemeester van Dronten op kop via de fietssnelweg langs de Flevoweg, via de Zwartendijk en door het centrum van het oude hanzestadje Kampen te zigzaggen, en steken de IJssel over via de stadsbrug. Daarna stomen we op, naar Schokland. Dit voormalige eiland ligt, inclusief kerkje en haven, koddig hoog en droog op het vasteland. Hier nemen we ruim de tijd voor de lunch en elkaar, eventueel kun je voor niks of weinig het museum even bekijken. Sla de mooie collectie schilderijen niet over: Henk Helmantel en Maarten 't Hart vullen de hele kerk met tientallen schilderijen van kerkinterieurs en details daarvan. Daarna verzamelen we weer om te rijden tot OP Urk. Onder de vuurtoren weer een vertering voor ons. Hier voor de durfals een kop urker visssoep, en voor de anderen misschien liever een kop koffie met appelgebak.....
Daarna gaat de reis over de Ketelbrug weer retour Dronten, om naar de camping te rijden. Een gids naar het vertrekpunt De Meerpaal is evt. ook mogelijk hoor.
Het tempo ligt op plm. 25 km. Gaat dat te vlot, dan passen we ons aan. De pauzes zijn overigens ruim gekozen. Er zijn wel mogelijkheden om flink door te rijden, maar dan moet je langer wachten..... De totaalafstand is plm. 75 kilometer.


09.45 verzamelen op het plein voor de Meerpaal, de Rede 80 te Dronten
10.00 neuzen tellen en poging verbreken record velomobielen
10.25 toespraakje burgemeester
10.30 vertrek voor toertocht met de burgemeester in de Duo-Quest
12.30 - 14.30 lunch en bezoek aan Schokland
15.15 bezoek aan Urk
plm. 17.00 a 17.30 terugkomst in Dronten
(extra onderdeel) 18.30 pastamaaltijd bij het Wisentbos = camping.deelname aan de tocht kost 15 euro, contant te voldoen bij de start
Extra: (vooraf!!) inschrijven voor pastamaaltijd op de camping a 15 euro, cash te voldoen op camping of start toertocht

De tocht is inmiddels voorgereden. Heb je een GPS, dan kun je de route downloaden. Ook zijn er zowel nederlandstalige als engelstalige routebeschrijvingen beschikbaar als download, plus routekaartjes. Zie hiervoor de site link

Na de toertocht staat er een pastamaaltijd op het programma (18.30) om het treffen passend af te sluiten. (vooraf opgeven euro 15.00 p.p.)

Deelname kost 15 euro wegens de buffetlunch en vertering op Urk. Opgave svp via de engelstalige versie. Betaling gaat contant bij de start.

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

Er zijn nog geen reacties of verslagen van dit evenement.